Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Još 20 bicikala za žene koje pružaju pomoć u kući

Još 20 bicikala za žene koje pružaju pomoć u kući

Zaposlene žene pružaju pomoć u kući za više od dvije stotine starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Požege

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 952

Početkom travnja započela je provedba projekta „PUK 40“ kojim je na ugovor od 24 mjeseca zaposleno 40 žena, prijavljenih u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Zaposlene žene pružaju pomoć u kući za više od dvije stotine starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Požege, a kako bi svoje zadatke mogle izvršavati na vrijeme i s lakoćom, na korištenje im je uručeno 40 bicikala. Prva pošiljka stigla je u travnju, dok je jutros uručeno još 20 dodatnih bicikala, čemu je bio nazočan i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

00:43 Darko Puljašić

Paralelno s radom, zaposlene žene završile su i edukacije za gerontodomaćice i pomoćne kuhare te dobile uvjerenje koje se može upisati u radnu knjižicu, čime će zaposlene žene biti konkurentnije na tržištu rada. Projekt u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je gotovo 5,5 milijuna kuna.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?