Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Gotovo milijardu kuna vrijedni projekti na području Požeško – slavonske županije

Gotovo milijardu kuna vrijedni projekti na području Požeško – slavonske županije

Riječ je o projektima energetske obnove objekata u školstvu i zdravstvu, razminiranju, te drugim projektima i mjerama koji se ostvaruju preko Razvojne agencije PANORA, a koji su kroz Ruralni razvoj privukli oko 40 milijuna kuna.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 608

Na području Požeško – slavonske županije vrijednost projekata na kojima se trenutno radi, koji su potpisani ili su u pripremi gotovo je milijardu kuna. Riječ je o projektima energetske obnove objekata u školstvu i zdravstvu ukupne vrijednosti oko 50 milijuna kuna, razminiranju u vrijednosti 32 milijuna kuna koji je financiran u cijelosti iz EU, te drugim projektima i mjerama koji se ostvaruju preko Razvojne agencije PANORA, a koji su kroz Ruralni razvoj privukli oko 40 milijuna kuna.

00:42 Alojz Tomašević

naglasio je župan Alojz Tomašević. Ništa manje važan je i projekt „Zajedno do zdravlja“ , koji se odnosi na izgradnja i opremanje bolničkog objekta u kojem je smještena dnevna bolnica internističkih, kirurških i pedijatrijskih djelatnosti, jednodnevna kirurgija za sve kirurške djelatnosti uključujući i otorinolaringologiju, oftalmologiju, ortopediju i urologiju, te laboratorijska dijagnostika dnevne bolnice. Ukupna vrijednost projekta je 34.236.121,22 kuna.

Projekt „Dom zdravlja - centar zdravlja“ obuhvaća nabavku opreme za ordinacije primarne zdravstvene zaštite (opću/obiteljsku medicinu, pedijatriju, dentalnu medicinu i ginekologiju). Ukupna vrijednost projekta je 5.849.028,24 kuna, a u provedbi su još i projekti Obrazujemo se zajedno 4, Obrok za 5 – faza II, Zajedno do razvoja, Izgradnja objekta primarne zdravstvene zaštite – Ambulanta Čaglin, Dječji vrtić Čaglin.

Potpisan je i sporazum za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje, koji obuhvaća 3 županije, Požeško – slavonsku, Brodsko – posavsku i Sisačko – moslavačku te je odobreno 13,5 milijuna kuna za izradu dokumentacije.

Ovim projektima pokriveno je niz aktivnosti kojima je poveznica u pravilu gospodarstvo ali i društveni dio te briga o mladima. Tragom toga u suradnji s Hrvatskim željeznicama, i ugovora koji je već potpisan, a koji se odnosi na sufinanciranje vlaka Daruvar – Pakrac – Lipik - Banova Jaruga - Zagreb, za studente i srednjoškolce, u planu je od jeseni i besplatan vlak Požega – Zagreb, rekao je župan Tomašević.

00:34 Alojz Tomašević

Župan kaže kako su u dogovorima i za sufinanciranje prijevoza osoba s prebivalištem na području Županije, koji rade na području Zagreba. Za kraj valja napomenuti i kako kreću radova na rekonstrukciji ceste D53 od Migalovaca do Milanluga kroz Čaglin, čija je ukupna vrijednost 20 milijuna kuna. Riječ je o prometnici koja će Čaglinu dati jedan gradski štih, s uređenim prilazima, odvodnjom, raskrižjima, autobusnim stajalištem i dr.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?