Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Požeško - slavonskoj županiji osigurano 154,5 milijuna kuna kroz razvojni sporazum Slavonija, Baranja i Srijem

Požeško - slavonskoj županiji osigurano 154,5 milijuna kuna kroz razvojni sporazum Slavonija, Baranja i Srijem

Previđeno je financiranje 4 projekta. Riječ je o projektima Centar kompetentnosti u poljoprivredi i prehrani, Požeške bolte, Svijet graševine i Terme Lipik.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 528

U petak je u Vinkovcima održana 5. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj su potpisani ugovori za projekte na području pet slavonskih županija, vrijednosti 1,3 milijardi kuna, među kojima je i Požeško – slavonska županija.

O tome a li i ostalim projektima na kojima se radi u našoj županiji, na danas održanoj konferenciji za medije govorili su župan Alojz Tomašević, sa svojim zamjenicima Željkom Jakopovićem i Vedranom Neferovićem, te v.d. ravnateljica JU Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije, Senka Horvat i pročelnik UO za proračun i financije Damir Jakoubek.

Prema riječima župana Tomaševića u sklopu razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema, previđeno je financiranje 4 projekta na području Požeško-slavonske županije u vrijednosti 154, 5 mil. kuna. Riječ je o Centru kompetentnosti u poljoprivredi i prehrani koji će biti pozicioniran na prostoru Poljoprivredno - prehrambene škole Požega, vrijednom 35 mil.kn., projektu Požeške bolte koji obuhvaća uređenje Požeške kuće i Gradskog muzeja, vrijednog 32,5 mil.kn, zatim Svijet graševine za koji je odobreno 36 mil.kn, a koji će povezati tri grada Kutjevo, Pleternicu i Pakrac kroz projekte Spahijski podrum u Pakracu, Muzej bećarca u Pleternici, te brendiranje. Za projekt Terme Lipik za obnovu Ville Zinke, Narodnih kupki i perivoja odobreno je 51 milijun kuna, a dodatnih 10 milijuna kuna odobreno je za pripremu daljnjih projekata. „Ovi projekti šalju građanima poruku da Slavonija nije zaboravljena i da njeni građani imaju jednako pravo na visoki životni standard, kao i ostali građani Hrvatske ali i Europe. “ - smatra župan Tomašević.

00:54 Alojz Tomašević

rekao je župan, napominjući kako će svi navedeni projekti dati poticaj, prije svega i novom zapošljavanju. Župan je podsjetio kako su uz ove sporazume, na području županije aktualni i drugi projekti, poput projekata energetske obnove objekta u školstvu i zdravstvu ukupne vrijednosti oko 50 milijuna kuna, projekt razminiranja vrijedan 32 milijuna kuna financiran u cijelosti iz EU, te druge mjere i projekti koji se ostvaruju preko Razvojne agencije PANORA a koji su kroz Ruralni razvoj privukli oko 40 milijuna kuna. Tu su i projekti društvenog karaktera poput Obrazujmo se zajedno, Obrok za 5 i obnove Županijske palače vrijedni oko 15 milijuna kuna.

U izradi, savjetovanju i provođenju projekata na području naše županije važnu ulogu ima i PANORA d.o.o, koja je od 1. srpnja prešla u JU Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije, a iza koje je sveukupno 160 projekata od čega 71 EU projekt, te 89 nacionalnih.00:29 Senka Horvat

rekla je Senka Horvat, v.d. ravnateljica JU Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije. „Sve ovo je potvrda o jednom potpuno drugačijem pristupu politici, odnosno apsolutno ravnomjernom razvoju Požeško - slavonske županije, smatra zamjenik župana Željko Jakopović.00:50 Željko Jakopović

rekao je zamjenik župana Jakopović. Vrijednost svih projekata na području Požeško – slavonske županije koji se rade, potpisani su ili su u pripremi gotovo je milijardu kuna.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?