Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Obnavlja se pročelje crkve sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici

Crkva je izvana bila u prilično lošem stanju pa je povodom 50. obljetnice župe, koju obilježavaju ove godine, jesenas pokrenuta inicijativa za obnovu crkve

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 903

Na župnoj crkvi svetih Kuzme i Damjana u Kuzmici u tijeku je projekt obnove pročelja i popločenja. Crkva je izvana bila u prilično lošem stanju pa je povodom 50. obljetnice župe, koju obilježavaju ove godine, jesenas pokrenuta inicijativa za obnovu crkve. Nakon izrade projektne dokumentacije, prikupljani su novčani prilozi od župljana i donatora te se po odobrenju nadležnih odjela započelo s radovima. Koliko će obnova koštati rekao je župnik Ivica Bošnjak.

00:19 Ivica Bošnjak

Najveći donator je Grad Pleternica s iznosom od 200 tisuća kuna i bez te pomoći od projekta ne bi bilo ništa, barem ne ove godine, rekao je župnik, koji se zahvalio Gradu Pleternici i ostalim donatorima Gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Zagrebu i drugima na njihovim prilozima.

Radove na crkvi obišla je danas gradonačelnika Pleternice Antonija Jozić te najavila i druge investicije.

00:56 Antonija Jozić

Na investicijama koje se provode u Kuzmici gradonačelnici se zahvalio predsjednik Mjesnog odbora Zdravko Novak. Izvođač radova je tvrtka Presoflex gradnja, a radovima će se sanirati 280 m2 fasade zvonika i pročelja crkve. Dovršetak je planiran do blagdana svetih Kuzme i Damjana 26. rujna.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?