Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Do 2020. godine preko 50% otpada moramo razdvajati

Mogućnost sufinanciranja projekata gospodarenja otpadom od strane Europske unije bila je tema prijepodnevnog sastanka Anamarije Matak, pomoćnice ministra zaštite okoliša i energetike, sa županom Tomaševićem te predstavnicima gradova i općina s područja Požeško-slavonske županije

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 347

Mogućnost sufinanciranja projekata gospodarenja otpadom od strane Europske unije bila je tema prijepodnevnog sastanka Anamarije Matak, pomoćnice ministra zaštite okoliša i energetike, sa županom Tomaševićem te predstavnicima gradova i općina s područja Požeško-slavonske županije.

Prema riječima Matak, cilj sastanka bilo je predstaviti mogućnosti sufinanciranja mjera koje jedinice lokalne samouprave imaju provesti do kraja ove godine. Resorno ministarstvo posljednjih mjeseci obilazi sve županije jer do 2020. godine treba postići da se 50% otpada prikuplja odvojeno.

MATAK 3.7.

Ministarstvo u ovom trenutku ima otvorenih natječaja za dodjeljivanje bespovratnih EU sredstava u vrijednosti od gotovo milijardu kuna, a velik dio toga je namijenjen upravo jedinicama lokalne samouprave.

S obzirom na to da manje općine nemaju kapacitete kojima bi zadovoljile administrativne postupke, na sastanku im je stavljeno do znanja da im ministarstvo stoji na raspolaganju za pomoć.

Župan Alojz Tomašević, domaćin sastanka, ističe da je otpad izvrsna sirovina, a obveza je da se taj otpad pripremi, sanira i složi te vrati u funkciju.

TOMAŠEVIĆ 3.7.

Požeško-slavonska županija je s Brodsko-posavskom i Sisačko-moslavačkom županijom suvlasnik Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Šaguljama kod Nove Gradiške. Za projekt su nedavno dobili 15 milijuna kuna, a do 2020. godine centar bi trebao biti izgrađen i stavljen u punu funkciju, dok će u isto vrijeme biti izgrađena reciklažna dvorišta i pretovarne stanice na područjima jedinica lokalnih samouprava.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?