Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Zdravko Klesinger pobjednik „Kulenijade 2018. – Požega“

Pobjednik 38. požeške Kulenijade je veteran ovog natjecanja Zdravko Klesinger iz Požege. Njegov šampionski kulen, prema mišljenju tročlane stručne komisije, ostavio je iza sebe 66 uzoraka iz cijele Slavonije

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1864

Pobjednik 38. požeške Kulenijade je veteran ovog natjecanja Zdravko Klesinger iz Požege. Njegov šampionski kulen, prema mišljenju tročlane stručne komisije, ostavio je iza sebe 66 uzoraka iz cijele Slavonije.

Da je Požeška Kulenijada, osim što je najstarija, imala iznimno dobre uzorke govori podatak da je osim šampionskog podijeljeno još jedanaest zlatnih medalja. Kulen Zvonka Ciganovića iz Požege za trećinu boda bio je iza šampionskog, dok su preostale zlatne medalje zaslužili Dražen Lončarević iz Požege za dva uzorka, Josipa i Marko Spajić iz Otoka za dva uzorka, Zdenko Ondrašek iz Đakova, klaonica Krnjak iz Valpova, OPG Vladimir Ćorić iz Đakova, Jurica Janković iz Vidovaca, Sebastijan Bello iz Pleternice te OPG Ivan Bucić iz Donje Pištane. Dodijeljeno je i 39 srebrnih medalja, 14 bronci te dva priznanja.

U sklopu Kulenijade, koja je ove godine održana u Krčmi Zlatni lug, gradonačelnik Požege Darko Puljašić proslavio je svoju prvu godinu mandata. Na druženje je pozvao prvenstveno gospodarstvenike i poduzetnike.

„Poduzetnici su okosnica našeg djelovanja. Često se vidimo, dogovaramo i razgovaramo, cijenim njihova nastojanja da mi pomognu, usmjere me i upute. Mi u Gradu smo tu da pripremimo dobru priču, a na vama je da širite proizvodnju i zapošljavate naše sugrađane. U ovih godinu dana radili smo zajedno i izlazili vam u susreti u svemu onome što nam zakoni dozvoljavaju. Možemo se pohvaliti da radimo inkubatori i pripremamo industrijsku zonu. Ne mogu proslaviti svoju prvu godinu bez vas poduzetnika jer ste vi kamen temeljac za iduće tri godine, a nadam se i mog drugog i trećeg mandata, sve dok budete smatrali da mogu obavljati ovaj posao najbolje“, rekao je gradonačelnik Puljašić.

Gost Kulenijade bio je Dragan Kovačević, potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo, koji je osim o kulenu progovorio i o poduzetništvu.

„Oči poduzetnika uprte su u vladu zbog drugog kruha poreznih reformi, gdje osim smanjenja PDV-a očekujemo i ozbiljnije rasterećenje plaća. Ako gledamo BDP, tada izvoz i domaća potrošnja sudjeluju najviše u njegovom povećanju“, rekao je Kovačević

Što se tiče kulena i svinjogojstva, smatra da su nam potrebni daleko veći kapaciteti proizvodnje kulena da bi OPG mogli od toga živjeti.

„Danas se u Slavoniji i Baranji proizvodi oko 500 tona kulena što ne pokriva ni domaću potražnju. S jedan milijun tovljenika ne pokrivamo ni 30% domaćeg tržišta, a prošle godine uvezli smo oko 200 milijuna eura svinjskog mesa. Potrebno je podići proizvodnju jer prostora za to itekako ima“, rekao je Kovačević.

Organizator Kulenijade, Turistička zajednica Grada Požege, uz pokroviteljstvo Grada Požege, za sutra je u pješačkoj zoni pripremila degustaciju kulena i vina za građane, kulturno umjetnički program, a održat će se i Sajam antikviteta Udruge Požeški čuvari baštine od 9 do 13 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?