Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Gradsko vijeće Grada Požege: Usvojen prvi rebalans proračuna za 2018. godinu

Premda se na današnjoj jubilarnoj 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege u ovom sazivu našlo čak osamnaest točaka s nizom podtočaka, vijećnici su svoju dužnost obavili za nešto više od sat vremena te prihvatili sve im predloženo

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1272

Premda se na današnjoj jubilarnoj 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege u ovom sazivu našlo čak osamnaest točaka s nizom podtočaka, vijećnici su svoju dužnost obavili za nešto više od sat vremena te prihvatili sve im predloženo. Među najvažnijima je svakako prvi rebalans Proračuna Grada Požege za 2018. godinu. Evo kako je izmjene i dopune pojasnio zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

00:45 Mario Pilon

Izmijenjena je i odluka o davanju u zakup javnih površina i neizgrađenog zemljišta, pa će tzv. podeste, koje će Grad Požega sufinancirati, zasad morati imati samo ugostiteljski objekti s terasama na rekonstruiranim pješačkim površinama u Cehovskoj i Mesničkoj ulici te na Trgu sv. Terezije. Gradonačelnik Darko Puljašić je kao jedan od glavnih razloga za uvođenja podesta, uz očuvanje podloge, naveo ograničavanje ugostitelja na područje koje imaju u zakupu. Nerijetko se događalo da ugostitelji prošire područje svoje terase izvan dogovorenog te time ugrožavaju sigurnost zbog premalih prolaza za vozila žurnih službi, što će ovako biti donekle onemogućeno. Vijećnica Tamara Puač podsjetila je da su ugostitelji i prema dosadašnjoj odluci morali imati ograničavajući zeleni tepih, čega se neki ne pridržavaju. Gradonačelnik je izjavio da će provjeriti krši li netko odluku te ih upozoriti da postave tepihe do izrade podesta.

Gradsko vijeće je odobrilo i da Centar za socijalnu skrb Požega izravnom pogodbom od Grada Požege kupiti parcelu u Županijskoj ulici, uz zgradu Porezne uprave, koja se danas koristi za parkiralište. Centar za socijalnu skrb aplicirao je na EU projekt za izgradnju nove poslovne zgrade, koju će graditi na tom mjestu, a parcelu će platiti 998 tisuća kuna.

00:32 Darko Puljašić

Ponovljeno je da će osnovnoškolcima koji pohađaju četiri osnovne škole na području Požege, bez obzira na mjesto boravka, te učenicima s prebivalištem na području Požege, a koji pohađaju osnovnu školu u drugim jedinicama lokalne samouprave, biti refundirana sredstva za nabavu radnih bilježnica u narednoj školskoj godini. Za tu svrhu predviđeno je 600 tisuća kuna.

Prihvaćen je i Prijedlog Odluke o sklapanju Sporazuma o bratimljenju između ukrajinskog Grada Uzhhoroda i Grada Požege, kao i o izboru članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Požege.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?