Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Na kućne adrese stižu Izjave o načinu korištenja prikupljanja komunalnog otpada

Ubuduće ćete plaćati fiksni dio te svako pražnjenje posude za otpad. Pogledajte koje su cijene

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2414

Do kraja ove godine doći će do promjene na sustavu evidentiranja odvoza komunalnog otpada. Trenutna naplata ide po volumenu spremnika, bez obzira na to koliko je puta korisnik iznosio svoju posudu, cijena je bila ista. Sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom i Odlukama o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, koje su donijele jedinice lokalne samouprave, davatelj javne usluge Komunalac Požega obvezan je svim korisnicima usluge dostaviti dva primjerka Izjave o načinu korištenja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, koja vrijedi kao Ugovor između Komunalca i pojedinog korisnika usluge. S podjelom spomenutih Izjava na kućne adrese Komunalac započinje danas u Mjesnom odboru Orljava u Požegi, a nakon toga slijedi dostava i u ostalim mjesnim odborima na području svih 8 jedinica lokalne samouprave s područja Požeštine.

U novom sustavu koji će se primjenjivati od 1. studenog ove godine, obračun cijene usluge za domaćinstva koja prihvaćaju kućno kompostiranje biorazgradivog otpada sastoji se od fiksnog dijela cijene minimalne javne usluge, koja iznosi 40,68 kuna mjesečno, te cijene pražnjenja spremnika za miješani komunalni otpad u iznosu od 5,42 kune po pražnjenju za posudu od 120 litara.

00:19 Anto Bekić

Za ovakav način obračuna usluga Komunalac ima obvezu označiti sve spremnike bar kodom, evidentirati korisnike usluga i postaviti opremu za evidentiranje pražnjenja svakog pojedinog spremnika za miješani komunalni otpad na vozila za odvoz komunalnog otpada, kako bi se postigao cilj da svatko plaća onoliko koliko otpada odloži. Zakon je za one koji ne razvrstavaju otpad, bacaju otpad u krivi spremnik, ostavljaju vreće ili druge neprimjerene radnje, predvidio ugovorne kazne definirane cjenikom za razne prekršaje korisnika.

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić najavio je da će od 1. srpnja sva prigradska naselja s područja Požege biti u sustavu prikupljanja otpada, što je omogućeno kupnjom manjeg vozila primjerenog teže pristupačnim ulicama.

00:43 Darko Puljašić

Preostaje iznaći najbolje rješenje sa problemom višestambenih objekata, te će se i tim sugrađanima sljedeće godine omogućiti razdvajanje otpada i mogućnost plaćanja manjih računa.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?