Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Europa nas je prisilila da počnemo razmišljati o okolišu, hvala joj na tome

„Vaša kanta, vaše zdravlje“ naziv je informativno-obrazovne radionice održane danas u Jakšiću, u okviru Projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega, na lokaciji Industrijska ulica“

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1388

„Vaša kanta, vaše zdravlje“ naziv je informativno-obrazovne radionice održane danas u Jakšiću, u okviru Projekta  „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega, na lokaciji Industrijska ulica“.

Riječ je o trećoj od ukupno četiri radionice koje će, s ciljem informiranja javnosti o odvojenom prikupljanju otpada i važnosti reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom u Gradu Požega i mjestima Požeško-slavonske županije, održati Sonja Hlebar, voditeljica programa Udruge Za održivi Razvoj Hrvatske iz Koprivnice.

O samom projektu ukratko je govorio pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege dr.sc. Marko Šostar.

00:30 Marko Šostar

Općinski načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević ističe da se problematikom reciklažnih dvorišta bave već nekoliko godina. U početku je bila ideja da više jedinica lokalne samouprave ima zajedničko reciklažno dvorište, no prema posljednjim naputcima Općina Jakšić će morati imati vlastito reciklažno dvorište.

00:29 Ivica Kovačević

„Europa nas je prisilila da počnemo razmišljati o okolišu, hvala joj na tome“, zaključio je Kovačević.

Radionica „Vaša kanta Vaše zdravlje“ sudionike upoznaje s globalnom situacijom zagađenja otpadom, navikama građana i posljedicama za ljudsko zdravlje, razlikom između smeća i otpada, uzrocima prelaska s linearne na cirkularnu ekonomiju, otpadom i biootpadom kao sirovinama, te kroz primjere dobre prakse, motivira na lokalnu „akciju“. Nakon grada Požega, Općina Kaptol i Jakšić, radionica „Vaša kanta Vaše zdravlje“ bit će organizirana i u Brestovcu u srijedu, 20. lipnja u 11 sati. Radionica se provodi kroz projekt „IZGRADNJA I OPREMANJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA NA PODRUČJU GRADA POŽEGA NA LOKACIJI INDUSTRIJSKA ULICA“ čiji je nositelj Grad Požega. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014-2020., čija je ukupna vrijednost oko 5 milijuna kuna, a EU sufinanciranje gotovo 4.2 milijuna kuna.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?