Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO]Većinom glasova usvojen rebalans proračuna Požeško -slavonske županije

Prihvaćena je i suglasnost o gradnji nove ambulante u Čaglinu.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 646

Na petoj sjednici Skupštine Požeško - slavonske županije koja je održana danas vijećnici su većinom glasova prihvatili svih 11 točaka dnevnoga reda. Nakon Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Požeško - slavonske županije za 2017. godinu, koji je nakon kraće rasprave prihvaćen, predstavljen je i Prijedlog I. izmjene i dopune proračuna za ovu godinu te projekcije za 2019.i 2020.

Župan Alojz Tomašević u svom je obrazloženju Prijedloga istaknuo kako su sukladno prihodima i primicima Županije za ovu godinu i izmjenama i dopunama od 465 milijuna kuna koji su planirani, prihodi u odnosu na plan veći 7,2 milijuna kuna i u tom kontekstu se događa i rebalans, gdje se i nakon toga ostvaruje veći prihod u županiji, pogotovo od poreza na dohodak. "Predviđali smo to sukladno matrici i županijski dio poreza na dohodak je veći za ovu godinu dodatnih pet milijuna kuna do kraja godine. Upravo zbog toga predlažemo rebalans za ta sredstva koja želimo direktno plasirati između ostalog i kroz određene mjere za razvoj gospodarstva i poljoprivrede,” rekao je župan Tomašević.Na sjednici je prihvaćena i suglasnost na Odluku Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško - slavonske županije za izgradnju nove ambulante u Čaglinu. U obrazloženju je navedeno da je Ambulanta u Čaglinu u jako lošem stanju, te da ne zadovoljava niti minimalne propisane uvjete. Tako su se u rješavanje problema uključile Općina Čaglin, Požeško-slavonska županija kao osnivač i Dom zdravlja PSŽ. Općina Čaglin izradila je dokumentaciju odnosno glavni projekt za izgradnju nove ambulante i trenutno je u fazi ishođenja građevinske dozvole. Isto tako, Općina je osigurala u svom proračunu 900.000 kuna, a za izgradnju objekta prijavili su se i na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz kojeg im je odobreno dodatnih 400.000 kuna. Županija je u svom proračunu osigurala 300.000 kuna, a zatražena je i pomoć resornog Ministarstva jer ukupna vrijednost radova po troškovniku iznosi 3.342.068,75 kuna.Recimo i to da će od danas, umjesto HDZ-ove vijećnice Anamarije Blažević, čiji je mandat stavljen u mirovanje, umjesto nje vijećničku dužnost obnašati Višnja Klobučar (HDZ) iz Pakraca.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?