Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] „Vaša kanta, Vaše zdravlje“

Informativno-obrazovna radionica za javnost.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 639

„VAŠA KANTA, VAŠE ZDRAVLJE “ naziv je informativno-obrazovne radionice održane u okviru Projekta  „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega, na lokaciji Industrijska ulica“, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Požega, u ponedjeljak, 11.lipnja 2018. Riječ je o prvoj, od, ukupno četiri radionice koje će, s ciljem informiranja javnosti o odvojenom prikupljanju otpada i važnosti reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom u Gradu Požega i mjestima Požeško slavonske županije, održati Sonja Hlebar voditeljica programa Udruge Za održivi Razvoj Hrvatske iz Koprivnice. Na početku radionice nazočnima se obratio gradonačelnik Požege Darko Puljašić, izrazivši zadovoljstvo dobrom posjećenošću.

00:43 Darko Puljašić

Radionica „Vaša kanta Vaše zdravlje“, kroz zanimljivu i efektnu foto prezentaciju, sudionike upoznaje s globalnom situacijom zagađenja otpadom, navikama građana i posljedicama za ljudsko zdravlje, razlikom između smeća i otpada, uzrocima prelaska s linearne na cirkularnu ekonomiju, otpadom i biootpadom kao sirovinama, te kroz primjere dobre prakse, motivira na lokalnu „akciju“. Nakon uvodne edukacije, slijedi informacija- o projektu Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta Grada Požega, važnosti odvojenog prikupljanja otpada, kao i praktični prikaz pravilnog odvajanja otpadom, na način kako je to predstavljeno i na letku namijenjenom krajnjim korisnicima - stanovništvu Požeško slavonske županije.

Nakon grada Požega, radionice „Vaša kanta Vaše zdravlje“ bit će organizirane i u Općinama Kaptol, 14., Jakšić, 18.,i Brestovac, 20.lipnja. Radionica se provodi kroz projekt „IZGRADNJA I OPREMANJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA NA PODRUČJU GRADA POŽEGA NA LOKACIJI INDUSTRIJSKA ULICA“ K.K. 06.3.1.03.022 čiji je nositelj Grad Požega.Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014-2020., čija je ukupna vrijednost 5.003.569,54 kune a EU sufinanciranje iznosi 4. 172.15,36 kuna.Sonja Hlebar, voditeljica programa Udruge Za Održivi Razvoj Hrvatske iz Koprivnice, http://www.uzorhrvatske.hr/
idejna je autorica brojnih značajnih i međunarodnim priznanjima nagrađenih projekata u području sektora gospodarenja otpadom- Teretnim biciklom do održive zajednice, Social Marie međunarodna nagrada 2014., Edukacijski sustav- Zayed Future Energy Prize 2018., Računalna igra o hijerahiji gospodarenja otpadom „Adventures of Eco“, izvozni proizvod  (pregovori sa Španjolskom, UAE, Dr. Wayne Visser) 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?