Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Grad Požega je u 2017. godini nakon dugo vremena poslovao pozitivno

Grad Požega je u 2017. godini nakon dugo vremena poslovao pozitivno

Deveta sjednica Gradskog vijeća Grada Požege, jučer odgođena zbog nedostatka kvoruma, održana je u poslijepodnevnim satima

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 671

Deveta sjednica Gradskog vijeća Grada Požege, jučer odgođena zbog nedostatka kvoruma, održana je u poslijepodnevnim satima. Kad se činilo da će uz vladajućih 10 vijećnika kvorum (možda) činiti Tamara Puač i Dražen Pekčec, u vijećnicu je trenutak pred početak sjednice ušao vijećnik Drago Gašpar. Upravo je on jučer nedostajao za kvorum, jer zbog nepredviđenih okolnosti nije uspio stići u zakazano vrijeme početka sjednice. Tako je na sjednici bilo 13 od ukupno 21 vijećnika i izglasane su sve predviđene točke dnevnog reda.

Iz proračunskih zaliha utrošeno je 39,720 kn za izradu reljefa Dragutina Lermana, autorice Tatjane Kostanjević, koji će upravo večeras biti predstavljen na rodnoj kući ovog znamenitog Požežanina. „Smatram da Grad treba barem jednom godišnje pokloniti sugrađanima umjetničko djelo, kako bi Požega bila još ljepša i atraktivnija turistima i da s njima možemo u njemu uživati i mi“, rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Požege za 2017. godinu predstavio je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon. „Ukupni prihodi iznosili su 91,2 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 88,1 milijuna kuna pa je ostvaren višak od 3,1 milijuna kuna, što s prenesenim manjkom iz prethodnih razdoblja čini ukupni višak od 2,6 milijuna kuna“, rekao je Pilon. Dodaje da grad još uvijek uredno otplaćuje kredit iz 2006. godine sve do kraja 2019. godine. Grad Požega je 2016. godine podigao kredit od 35 milijuna kuna na razdoblje od 15 godina. Protekle dvije godine plaćao se poček, slijedi dvije godine plaćanja kamata počeka te dalje, nakon isteka kredita iz 2006. godine, plaćanje kamata i glavnica do kraja otplatnih anuiteta.

„Godine  2013. imali smo minus u proračunu od 2,5 milijuna kuna, a danas imamo plus od 2,5 milijuna, što znači da je u četiri godine ostvareno 5 milijuna plusa i Grad Požega je nakon dugo godina izašao iz minusa te posluje pozitivno na kraju godine. U tom razdoblju potraživanja su smanjena s 20,4 milijuna kuna na 13,7 milijuna kuna, u što je uključen i milijun kuna nenaplativih potraživanja“, rekao je Pilon te dodao da je na rezultat utjecala aktivnost EU ureda, koji je u protekle četiri godine u Grad donio jedan godišnji proračun od gotovo 80 milijuna kuna kroz različite projekte. Odlukom aktualne Vlade i novim rasporedom poreza ove godine planira se 15 milijuna kuna više prihoda. Godišnji izvještaj za proračuna za 2017. godinu prihvaćen je s 11 glasova za i 2 protiv.

Gradsko vijeće je prihvatilo i prijedlog da se kupi nekretnina u Ulici Pod gradom na kbr. 7 za iznos od 115.000 eura. Naime, s obzirom na namjeravane planove rekonstrukcije Trga Sv. Trojstva, prilikom čega bi se promet u mirovanju izmjestio sa centralnog gradskog trga, potrebno je izgraditi javno parkiralište koje će imati kapacitet za prihvatiti promet u mirovanju koji se uklanja s centralnog trga. Ovom kupnjom se stvaraju preduvjeti za realizaciju namjeravanih zahvata u prostoru, odnosno za izgradnju javnog parkirališta. Ovaj prijedlog usvojen je s 12 glasova za i jednim protiv.


Jednoglasno je prihvaćen i program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Požege. Detalje možete pročitati OVDJE. Sjednica je okončana za 45 minuta, a sljedeća je predviđena za drugi dio kolovoza, uoči Aurea festa. Na sjednici su kao gosti bili i predstavnici Dječjeg Gradskog vijeća Grada Požege te mali gradonačelnik Marin Sesar.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?