Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Bogatim programom obilježava se 155. obljetnica rođenja te 100. obljetnica smrti Dragutina Lermana

Bogatim programom obilježava se 155. obljetnica rođenja te 100. obljetnica smrti Dragutina Lermana

Nakon velike pustolovine u Kongu, Lerman se s 33 godine vratio u Požegu i preokrenuo grad naglavačke, rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Požega Maja Žebčević Matić

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 595

Povodom 155. obljetnica rođenja te 100. obljetnice smrti slavnog Požežanina Dragutina Lermana, za petak 8. lipnja u šetališnoj zoni na početku Lermanove ulice bit će priređen bogat program. Prije nekoliko dana najavili smo da će Plesni studio Marine Mihelčić i Glazbena škola Požega izvesti predstavu „Glazbom kroz povijest“ s početkom u 20 sati, a nakon čega slijedi program Gradskog muzeja Požega.

Od 21 sat bit će predstavljen projekt snimanja dokumentarno-igranog filma o Dragutinu Lermanu, dok će u 21,30 sati ispred kuće Dragutina Lermana biti uprizoren dio Lermanova života, insert iz budućeg filma o Lermanu. Lermana će u petak glumiti Ivan Vukelić, njegovu suprugu Hedvigu Reiner glumi Marijana Matoković, dok će građani biti članovi Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita.

Nakon velike pustolovine u Kongu, Lerman se s 33 godine vratio u Požegu i preokrenuo grad naglavačke, rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Požega Maja Žebčević Matić.

00:39 Maja Žebčević Matić

Za kraj večeri, bit će svečano otkriven brončani reljef portreta Dragutina Lermana, rad akademske kiparice Tatjane Kostanjević.

00:43 Darko Puljašić

Od producentice filma o Lermanu Anite Juka doznat će se kako to izgleda kad se 90% igranog filma snima u Požegi, kakvu će korist od toga imati grad i građani te kako će se nakon toga promijeniti percepcija Lermana u javnosti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?