Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Mlade se potiče da nakon osnovne škole upisuju majstorska zanimanja

Mlade se potiče da nakon osnovne škole upisuju majstorska zanimanja

Obrtnici, poduzetnici i gospodarstvenici Požeško-slavonske županije u suradnji s partnerima, organizirali su danas promociju upisa učenika za majstorska zanimanja u trogodišnjem trajanju

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 878

Obrtnici, poduzetnici i gospodarstvenici Požeško-slavonske županije u suradnji s partnerima, organizirali su danas promociju upisa učenika za majstorska zanimanja u trogodišnjem trajanju, za novu školsku godinu. Jedna od aktivnosti u promociji upisa Obrtničke komore Požeško-slavonske županije bila je izdavanje tiskanog Kataloga licenciranih radnji i Info dan za učenike osmih razreda. 

Katalog je namijenjen učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi na jednom mjestu dobili informaciju koja majstorska zanimanja i u kojoj srednjoj strukovnoj školi se upisuju ove školske godine, te gdje mogu pohađati praktičnu nastavu. Cilj Kataloga licenciranih radnji je promovirati majstorska zanimanja i motivirati učenike osmih razreda  za upis u majstorska zanimanja, a krajnji cilj pojasnio je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

00:28 Anto Bilobrk

Na današnjem info danu za učenike osmih razreda, u sklopu promocije Kataloga licenciranih radnji, predstavnici srednjih strukovnih škola izložili su plan i uvjete upisa u trogodišnja strukovna zanimanja, predstavnici Hrvatske obrtničke komore izložili su aktualnosti strukovnog obrazovanja, dok je predstavnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Adriano Šafran prezentirao poticajne mjere, kako za učenike tako i za licencirane radnje.

Mlade je gradonačelnik Požege Darko Puljašić pozvao da se okrenu obrtništvu.

00:44 Darko Puljašić

Zamjenik župana Vedran Neferović ističe da je izbor zanimanja vrlo važan, jer mlade ljude usmjerava u ono što će raditi u životu.

00:39 Vedran Neferović

Dodao je da u državi u kojoj se u pet godina promijeni pet ministara znanosti i obrazovanja teško shvatiti gdje je kontinuitet u obrazovanju te se nada da će i vid strukovnog obrazovanja doći u stabilnu poziciju.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?