Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U Ekonomskoj školi Požega privode kraju projekt BookPals i pripremaju se za novi

U Ekonomskoj školi Požega privode kraju projekt BookPals i pripremaju se za novi

Erasmus+ projekt BookPals@schools.eu za inovacije i razmjenu dobre prakse, na svom je završetku, a počinju pripreme za novi pod nazivom "Korak naprijed“, koji će omogućiti učenicima četverogodišnjih obrazovnih profila obavljanje stručne prakse u Engleskoj.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 701

Erasmus+ projekt BookPals@schools.eu za inovacije i razmjenu dobre prakse, strateškom partnerstvu ostvarenom između srednjih škola iz Poljske, Portugala, Turske, Cipra, Mađarske i Ekonomske škole Požega kao glavnog koordinatora, na svom je kraju. Projekt je to kojim se nastojalo potaknuti učenike na razvijanje čitalačkih navika i vještina te aktivnije služenje engleskim jezikom. Nastavnici su u sklopu projekta polazili brojne treninge i seminare te stekli uvid u 5 europskih obrazovnih sustava. Kroz dvije godine, koliko je projekt trajao odrađeno je šest mobilnosti, u svaku od škola partnera. Početkom svibnja učenici i nastavnici uključeni u projekt susreli su se posljednji put u Istanbulu u Turskoj, odakle su se vratili puni impresija i pozitivne energije, koje su danas iznijeli na konferenciji za novinare.

Valentina Grbeš učenica trećeg razreda Ekonomske škole kaže kako je iskustvo iz Turske neprocjenjivo, a najviše su je se dojmile turska kultura i znamenitosti ali i Turci koji su se pokazali kako sjajni domaćini. Valentina nam je otkrila razlike i sličnosti turskog i hrvatskog obrazovnog sustava.

00:26 Valentina Grbeš

Alen Stojanović, također je učenik trećeg razreda i već je bio na nekoliko mobilnosti, no ova je kako nam je rekao, bila iznad svih očekivanja.

00:29 Alen Stojanović

Rekao je Alen i dodao kako su ostvarena prijateljstva te upoznavanje i prihvaćanje različitosti jedna od važnijih stvari koja će obogatiti njegovo životno iskustvo.

Tomislav Marić učenik je drugog razreda i ovo je bila njegova prva mobilnost

00:14 Tomislav Marić

BookPals završava s 31. kolovoza, no u Ekonomskoj školi Požega, već vrijedno rade na drugom, novom projektu, pod nazivom „Korak naprijed“, za koji je u okviru Erasmus+ programa školi odobrena financijska potpora u iznosu od 84.006,00 EUR. Riječ je o projektu KA1 tipa, koji će omogućiti učenicima četverogodišnjih obrazovnih profila obavljanje stručne prakse u inozemstvu. Lidia Gerstman, voditeljica projekta.

00:41 Lidia Gerstman

Rekla je profesorica Gerstman, dodajući kako je mobilnost sudionika važan dio razvoja i modernizacije njihove škole. Kao srednjoj strukovnoj školi izuzetno su im zanimljivi projekti koji jačaju učenička strukovna znanja, kompetencije i vještine. Po prvi put u ovom projektu nastavno će osoblje upoznati i koristiti ECVET sustav bodovanja učeničkih praktičnih vještina, što će biti još jedna dodatna vrijednost strukovnom obrazovanju učenika, novosti koje u redovitoj nastavi i obavljanju stručne prakse u lokalnoj zajednici profesori strukovnih sadržaja nisu još susretali.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?