Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održan Sat istine na Sokolovcu

Održan Sat istine na Sokolovcu

„Sat istine“ projekt je umirovljenog bojnika Hrvatske vojske Marija Kalana koji je kao sudionik Domovinskog rata uz prezentaciju iz prvog lica znao prenijeti iskustva i živote branitelja u ta teška vremena.

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 662

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata danas je na brdu Sokolovac održan sat povijesti za gotovo tri stotine požeških osnovnoškolaca. Projekt „Sat istine“ uspješno se provodi već deset godina, a kroz njega je do danas prošlo gotovo deset tisuća ljudi. Kao dio projekta, učenicima osmih razreda pokušava se približiti istina o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj, a posebno na području Požeštine.

- Prije deset godina smo pokrenuli smo prvi u Hrvatskoj pilot projekt pod tim nazivom, proširili smo to na sve požeške osnovne i srednje škole, grad Požega nam stalno daje potporu, a za provođenje ovakve nastave u prirodi radi upoznavanja mladih o ratnim zbivanjima i našoj slobodi dobili smo suglasnost Ministarstva prosvjete –rekao je umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana grada Požege koji je začetnik projekta.

Ispred Grada Požege „Satu istine“ je prisustvovao gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.

- Čestitam što vodite brigu o našoj povijesti jer onaj koji to ne čini nema budućnosti, a grad Požega uvijek će biti na tragu Domovinskog rata i svega što su mladi ljudi dali za slobodu ove doline – naglasio je u pozdravnoj riječi požeški gradonačelnik Darko Puljašić dodavši da su taj rat i branitelji temelj našeg društva.

„Sat istine“ projekt je umirovljenog bojnika Hrvatske vojske Marija Kalana koji je kao sudionik Domovinskog rata uz prezentaciju iz prvog lica znao prenijeti iskustva i živote branitelja u ta teška vremena.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?