Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] 20 godina Veleučilišta u Požegi

Održana je svečana sjednica Stručnog vijeća, te su dodijelejne nagrade nastavnicima, administrativnom osoblju i studentima, te priznanja zaslužnim fizičkim osobama.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1616

Veleučilište u Požegi danas je svečanom sjednicom Stručnog vijeća obilježilo 20. godišnjicu svog postojanja. Sjednicu je otvorio dekan Veleučilišta dr.sc. Dinko Zima, podsjetivši što se sve događalo proteklih godina, te gdje je Veleučilište danas. Izrazio je zadovoljstvo što Veleučilište proslavlja ovako visoku obljetnicu kao jedno od najbitnijih veleučilišta u Hrvatskoj.00:40 Dinko Zima

rekao je dekan Zima i dodao da sve što su činili proteklih godina bilo je usmjereno upravo na poboljšanje studentskog standarda i da će tim putem nastaviti i dalje. Prigodnim riječima nazočnima se obratio gradonačelnik Darko Puljašić.00:29 Darko Puljašić

Goste je pozdravio i župan požeško – slavonski Alojz Tomašević, ističući kako je ponosan na sve rezultate koji su učinjeni, kao i brojem studenata i znanstvenika koji su izašli s Veleučilišta u Požegi.00:31 Alojz Tomašević

Povodom 20. obljetnice Veleučilišta tiskan je zbornik radova Požeško obrazovanje i školstvo u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji je predstavila dr.sc. Barbara Pisker.

Dodijeljene su i nagrade nastavnicima, administrativnom osoblju i studentima, te priznanja zaslužnim fizičkim osobama. Posebno priznanje dobile su dr. sc. Verica Budimir u kategoriji Najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja od strane studenata u 2017. godini na Društvenom odjelu, dr. sc. Barbara Pisker u kategoriji Međunarodni/nacionalni projekti u 2017. godini, zatim dr. sc. Katarina Štavlić u kategoriji Znanstveni, nastavni i stručni rad u 2017. godini, te dipl. ing. Mario Jakobović, u kategoriji Najbolje ostvareni rezultati u anketama vrednovanja kvalitete studiranja od strane studenata u 2017. godini na Poljoprivrednom odjelu.

Posebno priznanje dobio je i Robert Kneis u kategoriji Natprosječni rezultati u radu u 2017. godini, te studenti Helena Crnković u kategoriji Najbolji prosjek ocjena u akademskoj godini 2016./2017. na preddiplomskom Stručnom studiju Računovodstvo, Antonija Lovrić u kategoriji najbolji prosjek ocjena u akademskoj godini 2016./2017. na preddiplomskom Stručnom studiju Upravni studij i Ivana Pavelić i Matej Grgačević u kategoriji izniman angažman u izvannastavnim aktivnostima u akademskoj godini 2016./2017.

Priznanje je posthumno dobio i Ivan Budić, član Upravnog vijeća Veleučilišta te dekan od 1.1. 2007. do 30.9.2012. godine. Prof Tomislav Radonić, koji je obnašao dužnost člana upravnog vijeća te bio i jest dugogodišnji vanjski suradnik veleučilišta na upravnom studiju, također je dobitnik priznanja, kao i  dr. sc. Antun Lovrić, koji je obnašao funkciju privremenog tajnika Veleučilišta, savjetnika dekana te bio prorektor za nastavu i stručni rad, Vlado Krauthaker, koji je bio član Upravnog vijeća te je svojim savjetima značajno pridonio usavršavanju djelatnika i studenata te kvaliteti izvođenja praktične nastave na Studiju Vinogradarstva, prof. dr. sc. Zlatko Lacković, koji je bio član Upravnog vijeća, dugogodišnji vanjski suradnik te član stručnih povjerenstava, mr. sc. Zlatko Pirc, vanjski suradnik Veleučilišta u Požegi na Upravnom studiju tijekom svih dvadeset godina postojanja, te Marija Bajt, predsjednica Upravnog vijeća od osnutka Veleučilišta i glavna inicijatorica osnivanja Veleučilišta u Požegi.

Obilježavanje 20. obljetnice Veleučilišta u Požegi nastavit će se i sutra 22. svibnja od 9,00 sati sportskim susretima studenata i nastavnika na sportskim terenima Veleučilišta, te kazališnom predstavom za studente Veleučilišta Nespojivi u Gradskom kazalištu Požega od 19,00 sati. U petak 25. svibnja od 10,00 do 13,00 sati održat će se stručni skup Buča u prehrani 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?