Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Modna revija učenika Obrtničke škole i OŠ Julija Kempfa

Modna revija učenika Obrtničke škole i OŠ Julija Kempfa

Obrtnička škola Požega u partnerstvu s Osnovnom školom Julija Kempfa te u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom Požega provodi projekt pod nazivom „OŠ' sa STILOM“

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2140

Obrtnička škola Požega u partnerstvu s Osnovnom školom Julija Kempfa te u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom Požega provodi projekt pod nazivom „OŠ' sa STILOM“. Cilj je poticanje inkluzije te ravnopravno uključivanje ranjivih društvenih skupina u vršnjačke aktivnosti, kreativno izražavanje crtežom i izrada uporabnih uradaka, stjecanje znanja i  vještina potrebnih u svakodnevnom životu te popularizacija strukovnih zanimanja.

U aktivnosti projekta uključeni su, kao polaznici radionica, učenici osmih razreda i učenici s posebnim potrebama Osnovne škole Julija Kempfa iz Požege, dok su same radionice provodili učenici Obrtničke škole smjera modni tehničar i krojač, članovi Kreativnog volonterskog kluba KAP, uz nadzor i upute profesora Obrtničke škole.

Poseban naglasak prilikom provedbe radionica stavljen je na uključivanje učenika s posebnim potrebama u sve aktivnosti projekta – od osmišljavanja dizajna, izrade uporabnih predmeta te prezentacije radova unutar lokalne zajednice. Koje su radionice provedene, pojasnila je nastavnica strukovnih predmeta i koordinatorica volonterskog kluba KAP Katarina Bajt.

00:30 Katarina Bajt

Prijepodne je u Obrtničkom domu Požega održana Izložba radova i modna revija na kojoj su predstavljeni rezultati radionica. Ravnateljica Osnovne škole Julija Kempfa Kornelija Sabljak ističe da svojim učenicima u posebnim odjeljenjima trude pružiti što veću socijalizaciju, a ovo je prekrasan projekt u koji su se izravno uključili.

Inkluzija je dio našeg života u Obrtničkoj školi, kazala je ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder.

00:42 Iva Šnajder

Modnu reviju otvorio je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, rekavši da mu je zadovoljstvo svjedočiti inkluziji i nastojanjima da naše škole budu u samom vrhu u Republici Hrvatskoj po mnogo čemu, pa tako i u ovom segmentu. Nažalost, trend koji među budućim srednjoškolcima vlada već generacijama i koji se, unatoč naporima škola, ne uspijeva promijeniti je taj da broj učenika u strukovnim zanimanjima opada, ne zbog toga što ta zanimanja nisu tražena ili im ne osiguravaju posao, nego je to pitanje mentaliteta i sustava vrijednosti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?