Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

28. međunarodna smotra folklora - Čuvajmo običaje zavičaja

28. međunarodna smotra folklora - Čuvajmo običaje zavičaja

U sklopu trodnevnog programa održat će se koncert Miroslava Škore, Najduži stol u Hrvata te smotra folklora.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1091

U organizaciji TZ Općine Velika i tamošnjeg KUD-a Ivan Goran Kovačić, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, održat će se 28. međunarodna smotra folklora Čuvajmo običaje zavičaja, koju su danas na konferenciji za novinare najavili, Tomislav Galić, direktor Turističkog ureda, TZ Općine Velika, Bernard Grujić, dopredsjednik KUD-a Ivan Goran Kovačić i Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

Program počinje u petak 25. svibnja koncertom Miroslava Škore u velikom šatoru, od 21 sat, te zabavom do kasno u noć uz Libreto band. U sklopu smotre u subotu 26. svibnja održat će se već tradicionalno „Najduži stol u Hrvata“. Tomislav Galić, direktor Turističkog ureda, TZ Općine Velika.00:34 Tomislav Galić

Nakon najdužeg stola u velikom šatoru posjetitelje će zabavljati TS Zlatna dolina i Paori. Smota folklora uz povorku i nastup KUD-ova iz Hrvatske i susjednih zemalja održat će se u nedjelju 27. svibnja. Organizatori i ove godine najavljuju velik broj sudionika. Bernard Grujić, dopredsjednik KUD-a Ivan Goran Kovačić.00:38 Bernard Grujić

Program počinje u 16 sati svečanim mimohodom društava od vatrogasnog doma u Velikoj prema velikom šatoru gdje će se održati nastupi KUD-ova. Koliki je značaj i važnost ove manifestacije govori i činjenica da se smotra i ove godine održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. To dokazuje kako je prepoznat trud i zalaganje Veličana u povezivanju Hrvata koji žive izvan domovine – smatra Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

00:33 Vlado Boban

Sva tri dana program će se održavati u velikom šatoru na školskom igralištu, na Trgu bana Jelačića u Velikoj. 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?