Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[PROMO] ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE OSNOVNE ŠKOLE "IVAN GORAN KOVAČIĆ" VELIKA

Energetska obnova zgrade obuhvaća obnovu zgrade škole i zgradu športske dvorane

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 829

U petak 11. svibnja 2018. godine s početkom u 14:00 sati održana je početna konferencija za projekt Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Velika. Energetska obnova zgrade obuhvaća obnovu zgrade škole i zgradu športske dvorane.  Deveti je to projekt energetske obnove, od ukupno 12 projekata s područja Požeško-slavonske županije koji su uspješno prijavljeni na Javni poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.3.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 06. studenoga 2017. godine. Veliku pomoć pri formiranju i prijavi projektnog prijedloga dala je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., a Požeško-slavonska županija je podržala ovaj projekt pružajući financijsku pomoć u udjelu sufinanciranja koji se odnosi na Korisnika.

Energetska obnova zgrade Osnovne škole Velika obuhvaća povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostornu, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, pripremu tople vode iz obnovljivih izvora energije, zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izradu izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžbu i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administraciju te aktivnosti stručne podrške Partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 4.088.707,28 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 2.380.073,62 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač  škole. Škola se uz pomoć PANORE prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojega je odobreno sufinanciranje vlastitih sredstava Korisnika u iznosu do 1.186.724,57 kn.

Energetska obnova rezultirat će uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 57,94% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada ostaje u energetskom razredu B uz značajno bolje parametre.

Završetak projekta se očekuje do travnja 2019. godine.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?