Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dan energetske učinkovitosti Požeško-slavonske županije

Požeško-slavonska županija i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA, organizirali su Dan energetske učinkovitosti požeško-slavonske županije

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1190

Požeško-slavonska županija i Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA, uz podršku Županijske gospodarske komore Požega, organizirali su Dan energetske učinkovitosti požeško-slavonske županije.  Cilj je bio okupiti stručnjake s područja energetske učinkovitosti, razmijeniti iskustva te povezati ideje i informacije. U uvodnom izlaganju direktorica PANORA-e Senka Horvat istaknula je da su do sada sudjelovali u četiri javna poziva financirana iz EU fondova.

00:44 Senka Horvat

Posebno su ponosni na financiranje radova energetske obnove školskih ustanova, gdje je od 33 odobrena projekta na razini Hrvatske, njih 8 na području Požeško-slavonske županije.

Župan Alojz Tomašević istaknuo je veliku uspješnost PANORA-e, gradonačelnika i načelnika te ravnatelja škola kojima je županija osnivač u prijavi i provedbi projekata. I na tome neće stati.

00:34 Alojz Tomašević

Uskoro će biti objavljeni rezultati odluke za školske centre kompetencija, koji su prošli prvo bodovanje, a Tomašević očekuje da će naša županija dobiti barem jedan.

Davor Huška, nekadašnji gradonačelnik Pakraca, a danas pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, prisjetio se vremena dok je kao gradonačelnik otvarao prve inkubatore u Pakracu od sredstava iz Europske unije. Pohvalio je uspješnost Požeško-slavonske županije u odobravanju projekata.

00:43 Davor Huška

Sljedećeg tjedna općine i gradovi potpisat će ugovore za korištenje sredstava programa održivog razvoja lokalne zajednice, a Općina Čaglin dobila je ove godine najveći iznos na razini Hrvatske za izgradnju Doma zdravlja u Čaglinu.

Na konferenciji sudjeluju predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a kao primjer dobre prakse predstavljena je obnova Osnovne škole Mladost Jakšić.

U poslijepodnevnim satima sudionici će se uputiti na početnu konferenciju projekta Energetske obnove zgrade Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Velika.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?