Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dan otvorenih vrata EU projekata na požeškom Veleučilištu

U sklopu manifestacije, mladi Hrvoje Pavlović, nositelj OPG-a Pavlović iz Velike, predstavio je svoje iskustvo u provedbi projekta Mjere 6.1.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 622

Povodom „Dana otvorenih vrata EU projekata“ na požeškom Veleučilištu predstavljeni su aktualni projekti koje Veleučilište provodi. Dekan Veleučilišta dr.sc. Dinko Zima ističe da se danas provode dva EU projekta: izgradnja Studentskog doma te projekt Agro-tech, vrijedni preko 33 milijuna kuna.

Stjepan Jakopović iz Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije „Panora“ studentima je predstavio mjeru 6.1.1. iz programa ruralnog razvoja „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

00:43 Stjepan Jakopović

U sklopu manifestacije, mladi Hrvoje Pavlović, nositelj OPG-a Pavlović iz Velike, predstavio je svoje iskustvo u provedbi projekta Mjere 6.1. Njegovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo bavi se proizvodnjom grožđa i vina.

00:34 Hrvoje Pavlović

Dodaje da su se u provedbi susretali s dosta problema. Kod isplate prve rate došlo je do zastoja na lokalnim razinama zbog sporog rješavanja legalizacije i građevinskih dozvola te druge dokumentacije, gdje se zakompliciralo i s čime su se borili gotovo dvije godine. Ipak, ističe da su našli dovoljno snage, volje i živaca te uspjeli projekt provesti do kraja. Akademiju regionalnog razvoja EU predstavili su studenti Veleučilišta u Požegi.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?