Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Gradi se Interpretacijski centar Muzeja bećarca u Pleternici

Gradi se Interpretacijski centar Muzeja bećarca u Pleternici

Danas su u Pleternici predstavljene glavne funkcije, idejni koncept i oblikovanje stalne izložbe budućeg centra

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1271

U sklopu prekograničnog projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“, koji provode Grad Pleternica kao nositelj te Općina Tomislavgrad iz Bosne i Hercegovine kao partner, bit će izgrađen Interpretacijski centar Muzeja bećarca u Pleternici. Cilj projekta je oživljavanje nematerijalne kulturne baštine bećarca i gange koja će valorizacijom postati kulturno-turistička atrakcija ovih destinacija, popraćena jedinstvenom turističkom infrastrukturom za osiguravanje održivosti.

Danas su u Pleternici predstavljene glavne funkcije, idejni koncept i oblikovanje stalne izložbe budućeg centra, u čijem rješenju je uz dionike lokalne zajednice, kao stručni voditelj sudjelovala tvrtka Muze d.o.o. za savjetovanje i upravljanje projektima u kulturi i turizmu. Projekt je predstavila direktorica tvrtke Dragana Lucija Ratković Aydemir te arhitekt Andrija Rusan, dok je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić istaknula da je riječ o posebnom suvremenom multimedijalnom interpretacijskom centru na koji je ponosna.

00:22 Antonija Jozić

Vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura, a kroz aktivnosti izvršit će se brendiranje turističke ponude, umrežavanje i promocija destinacije, edukativne aktivnosti, osnivanje poljoprivredne zadruge te izgradnja Trga Bećarca i Šetnice Bećarca u Pleternici. Projekt je u iznosu od 85% financiran iz Programa Interreg IPA HR-BA-ME.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?