Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Kanižlićevci pozivaju građane na donaciju rabljenih stvari

Kanižlićevci pozivaju građane na donaciju rabljenih stvari

Ove godine prikupljaju igračke, igre, knjige, kućanske predmete, nakit. Doniranjem stvari građani čine višestruko dobro: nepotrebne predmete ne bacaju, već poklanjaju i omogućuju sugrađanima da pronađu nešto za sebe i svoje obitelji, a u isto vrijeme pomažu i napuštenoj, siromašnoj i izgladnjeloj djeci Liberije.

Autor: RVA/V.Č
Fotografija: RVA/Arhiva
Datum:
Broj pregleda: 583

U požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića 6. godinu za redom provodi se  projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska. Marijini obroci Hrvatska dio su velikog međunarodnog projekta Mary`s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera, osiguravaju jedan obrok dnevno izgladnjeloj  djeci koja su na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i umiranja. Taj „Marijin obrok“ djeci  je najčešće jedini obrok u danu. Jednostavan koncept Marijinih obroka – dati djetetu jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, u školi – uspješno nastoji ublažiti jedan od najvećih problema današnjice, a to je glad. Mary`s meals trenutačno u svijetu hrane više od 1 250 000 djece.

"Edukativnim projektom „Gladnoj djeci za školski obrok“ nastojimo podići svijest naših učenika, ali i članova njihovih obitelji te svekolikog građanstva grada Požege, o problemima siromaštva i gladi, poučiti ih  zahvalnosti, požrtvovnosti, djelatnoj ljubavi i solidarnosti za potrebitije od njih, odgajati ih i obrazovati u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece.  
U okviru ovoga školskoga projekta volonteri Marijinih obroka Hrvatska, uz pomoć učitelja, učenika i roditelja Škole, organiziraju tradicionalni humanitarni Sajam rabljenih očuvanih stvari u svibnju 2017. u dvorištu Škole. Pozi vamo građane da nam doniraju stvari koje im nisu potrebne, a koje će nekome dobro doći. Ove godine prikupljamo igračke, igre, knjige, kućanske predmete, nakit. Doniranjem stvari građani čine višestruko dobro: nepotrebne predmete ne bacaju, već poklanjaju i omogućuju sugrađanima da pronađu nešto za sebe i svoje obitelji, a u isto vrijeme pomažu i napuštenoj, siromašnoj i izgladnjeloj djeci jer će donirane stvari posjetitelji sajma moći ponijeti kući u zamjenu za dobrovoljne donacije koje će biti upućene školskoj kuhinji Sackie Town Primary School u Liberiji u kojoj se školuje 244 djece kojoj je to jedini, Marijin obrok u danu. Naša je Škola stalni sponzor toj kuhinji.Pozivamo vas da donirate rabljene stvari koje vam više nisu potrebne te na taj način pomognete  i podržite ovu plemenitu akciju Kanižlićeve škole i Marijinih obroka Hrvatska." - rekla je Valentina Čurčić, voditeljica projekta.

Posjetitelji sajma moći će u zamjenu za donaciju ponijeti neki od ponuđenih predmeta, pogledati prigodan dječji program, okrijepiti se u sajamskoj slastičarnici. Održat će se i edukativne likovne, kreativne, plesne radionice, a koje su namijenjene svoj djeci i učenicima drugih škola koji će posjetiti sajam.

Kanižlićevci vas stoga pozivaju da posjetite humanitarni sajam u četvrtak 17.svibnja 2018. od 9.00 do 14.00 sati te pomognete  i podržite ovu plemenitu akciju njihove škole i Marijinih obroka Hrvatska.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?