Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Gosti iz pet europskih zemalja u posjetu OŠ Antuna Kanižlića i Požegi

Osnovna škola Antuna Kanižlića partner je u europskom projektu Erasmus+ programa za obrazovanje Erasmus+ street. Nakon dvije mobilnosti u Tursku i Španjolsku na kojima su bili članovi projektnog tima OŠ Antuna Kanižlića, ovaj je tjedan Škola domaćin projektnim timovima iz zemalja partnera na projektu.

Autor: RVA/OŠ Antuna Kanižlića
Fotografija: OŠ Antuna Kanižlića
Datum:
Broj pregleda: 615

Osnovna škola Antuna Kanižlića partner je u europskom projektu Erasmus+ programa za obrazovanje Erasmus+ street. Svrha je projekta poticanje učenja stranih jezika, s naglaskom na engleski jezik, na temelju komunikativnih vještina i upotreba stranog jezika u svakodnevnim situacijama. Nakon dvije mobilnosti u Tursku i Španjolsku na kojima su bili članovi projektnog tima OŠ Antuna Kanižlića, ovaj je tjedan Škola domaćin projektnim timovima iz zemalja partnera na projektu.

Izazov organizacije programa za europske goste osmišljen je timskim radom učitelja naše Škole i nadišao je dosadašnju praksu organizacije ovakvih susreta u ostalim zemljama. Tijekom pet radnih dana učitelji su prisustvovali radionicama organiziranim  od strane učitelja Škole i vanjskih suradnika stručnjaka u području drame i dramskih tehnika, što je i bila tema ove mobilnosti.

U organizaciju aktivnosti aktivno su bili uključeni i učenici Škole kojima je ovo bila prilika aktivno govoriti engleski jezik. Već prvoga dana nakon svečanog dočeka i posjeta gradonačelniku organizirana je izvanučionična nastava koju je vodio turistički vodič, a učenici su bili asistenti koji su gostima ponosno govorili o našem gradu, njegovoj prošlosti i kulturnim znamenitostima.

Prva radionica održana je istoga dana na temu Radio drama u poučavanju stranih jezika. Nastavnica Marija Mrkojević poučila ih je kako koristiti programe za stvaranje radio emisija koje se mogu iskoristiti u poučavanju stranih jezika, a na zadovoljstvo učenika. Gosti su također imali priliku poslušati neke učeničke radio uratke te i sami napraviti jedan.

Drugu je radionicu vodila učiteljica Valentina Mirković koja je goste animirala dramskim igrama i vježbama. U veseloj radnoj atmosferi sudionici su usvojili tehnike kojima učenici mogu razbiti tremu, kreativo se izraziti i bez ustručavanja govoriti strani jezik.

Gospođa Irena Pavlović, profesorica engleskog jezika i filozofije iz Čazme, održala je predavanje o stvaranju i zakonitostima školskog kurikula za engleski jezik. Posebnost novog načina poučavanja je u naglasku na komunikaciji koja je važna u prenošenju poruka, dok su pogreške u gramatici sastavni dio aktivnog korištenja jezika i najbolje ih je uočiti i ispraviti upravo komuniciranjem bez osjećaja manje uspješnosti.

Akademska glumica i lutkarica Marijana Matoković održala je radionicu lutkarske animacije. Pokazala je kako bilo koji predmet iz okruženja može postati lutka kojom učenici mogu izraziti svoje osjećaje i raspoloženja te pritom aktivno koristiti strani jezik.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?