Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Moć knjige!

Moć knjige!

Besplatan upis za sve nove članove, radionice za djecu i sajam knjiga

Autor: RVA/GKP
Fotografija: GKP
Datum:
Broj pregleda: 561

Svjetski dan knjige 23. travnja obilježava se i ove godine u požeškoj knjižnici kroz program Noć knjige koji traje od 18:00 do 22:00 sata čime se naša knjižnica pridružuje domaćim i svjetskim knjižnicama koje uz Svjetski dan knjige potiču čitanje. Slobodno se može reći da je cilj Noći knjige pokazati moć knjige.
Požežani su navikli u Noći knjige pratiti brojne kulturne, zabavne i edukativne aktivnosti tako da knjižnica bilježi u prosjeku 700 posjetitelja tijekom ovog svog najbogatijeg programa.
Zbog završne faze i intenziteta radova u novom dijelu zgrade knjižnice, ove će se godine program Noći knjige održati samo u starom dijelu zgrade.
 
Besplatan upis za sve nove članove, radionice za djecu i sajam knjiga

Dječji odjel je za Noć knjige pripremio dvije radionice. Od 18:00 sati najmlađi će korisnici knjižnice moći pratiti pričaonicu „Noć s(l)ova u svijetu Grimove bajke“ koju prati likovna aktivnost na temu ispričane bajke, a od 20:00 sati će za djecu starijeg uzrasta Čitateljski klub „Čita“ upriličiti čitanje uz dramatizaciju po predlošku romana Sanje Pilić „Ideš mi na živce.“
Jedinstvena akcija ove godine je besplatan upis u knjižnicu na šest mjeseci za sve nove članove koji se može ostvariti i na Dječjem i na Odjelu za odrasle. Produženje članstva na godinu dana u Noći knjige će se također moći obaviti po akcijskoj cijeni od 50 kuna.
Organiziran je i tradicionalni Sajam knjiga na kojemu će građani moći pokloniti knjige drugima, a knjižnica građanima poklanja rashodovane knjige.
 
Recite nam što želite u svojoj novoj knjižnici!

Glavna aktivnost na Odjelu za odrasle će biti razgovor knjižničara i korisnika o vizijama nove knjižnice koja bi uskoro trebala biti dovršena i otvorena. Novi prostor će pratiti i novi program, a knjižnica želi čuti glas korisnika kako bi nove programe u što većoj mjeri mogla organizirati u skladu s potrebama i očekivanjima građana. U tu svrhu, pripremljene su i ankete i male nagrade za sudjelovanje.  

Moja knjižnica

U programu Noći knjige će postavljena i izložba fotografija iz fotonajtečaja Knjiga svaki dan te će biti proglašeni pobjednici. Tema ovogodišnjeg, petog po redu natječaja, bila je Moja knjižnica, a zadatak prikazati zgradu ili unutrašnjost knjižnice te istovremeno pokazati što knjižnica znači zajednici ili pojedincu. Iz natječaja nastaje izložba koja pokazuje značaj knjižnice kao ustanove kroz njezinu interakciju s korisnicima. U prosudbenom povjerenstvu ove su godine sudjelovali Damir Hoyka, fotograf, Dunja Holcer, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva i Aleksandra Šutalo, ravnateljica Gradske knjižnice.  

Na korak od nove knjižnice po mjeri suvremenog korisnika

Razvojni koncept nove požeške knjižnice temelji se na vizijama suvremeno opremljene  baze znanja koja je uslugom i programski naslonjena na potrebe suvremenog korisnika koji želi brzu, točnu i kvalitetnu informaciju uz visoku razinu kvalitete kulturnog programa. Po dovršetku radova na novom dijelu zgrade i adaptaciji stare zgrade, koja je zaštićeno kulturno dobro, Požega će dobiti novu zgradu, ali i novu knjižnicu. U programu Noći knjige želimo uključiti građane i čuti njihova mišljenja i očekivanja kako bismo se što više približili krajnjem cilju koji je knjižnica po mjeri suvremenog korisnika  – rekla je ravnateljica Aleksandra Šutalo.  
  

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?