Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U prva tri mjeseca na području PU požeško-slavonske 207 kaznenih djela

Kao i obično, najveći dio kaznenih djela odnosi se na liniju općeg kriminaliteta gdje je zabilježeno 98 djela

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1080

Tijekom prva tri mjeseca ove godine na području u nadležnosti PU požeško-slavonske zabilježeno je sveukupno 207 kaznenih djela. Kao i obično, najveći dio kaznenih djela odnosi se na liniju općeg kriminaliteta gdje je  zabilježeno 98 djela, od čega se 22 djela odnose na kaznena djela na štetu mladeži i obitelji. Evidentirano je i 25 kaznenih djela u liniji rada kriminaliteta droga, zatim po sedam kaznenih djela iz linija rada gospodarskog kriminaliteta i kriminaliteta prometa, dok su dva djela zabilježena u liniji rada organiziranog kriminaliteta. Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima tijekom prvog tromjesečja 2018. godine na području PU požeško-slavonske iznosi 321 tisuću kuna. za djela je prijavljeno 69 osoba - pet maloljetnika, osam mlađih punoljetnika i 56 osoba starijih od 21 godine. Tijekom prva tri mjeseca ove godine zabilježena su ukupno 44 prekršaja narušavanja JRM-a, za čije su počinjenje prijavljene 54 osobe, od čega 48 muškaraca i šest žena. Od ukupnog broja prekršaja, 20 ih je počinjeno pod utjecajem alkohola.

00:52 Nikolina Janković

Na području naše Policijske uprave tijekom ovog tjedna provodit će se tri preventivno-represivne akcije u prometu. Prva se provodi danas, a usmjerena je na nepropisna parkiranja. Naime, u prva tri mjeseca ove godine od strane građana putem aplikacije „Sigurnost i povjerenje“ na području grada Požege zaprimljen znatan broj prijava o nepropisnom parkiranju vozila, gdje su u određenom broju ista i zatečena u prekršaju. Akcija je usmjerena prioritetno na vozače koji nepropisno parkiraju vozila s posebnim osvrtom na parkiranja na parkirališna mjesta rezervirana za vozila osoba s invaliditetom.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?