Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Energetska obnova višestambenih zgrada – Za znatne uštede i kvalitetnije uvjete stanovanja

Na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i javni Poziv za dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada tvrtka Komunalac Požega prijavila je 12 višestambenih zgrada

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1147

Na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i javni Poziv za dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada tvrtka Komunalac Požega prijavila je 12 višestambenih zgrada, devet u Požegi, jednu u Kutjevu i dvije u Čaglinu. Predstavljanje cijelog projekta održano je u Požegi u ulici Vanje Radauša 6-8, koja ima po deset stanova na svakom ulazu.

Direktor Komunalca Požega Anto Bekić pojasnio je da su glavni uvjeti za prijavu na objavljeni javni poziv bili suglasnost natpolovične većine suvlasnika zgrade, pripadnost zgrade D ili nižem energetskom razredu, legalnost objekta te obavezno postizanje uštede energije na godišnjoj razini od najmanje 50% po provedbi projekta.

00:40 Anto Bekić

Radovi na toj zgradi vrijedni su 944 tisuće kuna i uskoro se završavaju. Stanarima ostaje sufinanciranje od 40%, što su suvlasnici pokrili iz kredita poslovne banke, a otplaćivat će kroz pričuvu.

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić zadovoljan je što se najveći dio energetske obnove odvija u Požegi, koja ima i najveći broj višestambenih objekata.

00:53 Darko Puljašić

Radovi na svim zgradama obuhvaćaju izmjenu vanjske stolarije te toplinsku izolaciju fasade i stropa zgrade. Krajnji rok izvedbe radova je 31. kolovoza ove godine.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?