Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dan narcisa: Mamografija vam može spasiti život

Dan narcisa: Mamografija vam može spasiti život

Na području Požeško-slavonske županije godišnje se otkrije pedesetak novih slučajeva raka dojke, a oko 20 žena godišnje umire od ovog karcinoma

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1393

Županijska liga protiv raka, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije te Klubom žena operiranih na dojci iz Požege, obilježila je prijepodne Dan narcisa, nacionalnu humanitarnu akciju u kojoj se prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstava namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević istaknuo je velik odaziv od 70% na preventivne preglede dojki na području Požeško-slavonske županije u sklopu Nacionalnog programa. Pozvao je i ostale da se odazovu mamografskom pregledu koji je nakon 50-e godine života potrebno raditi barem jednom u dvije godine.

Predsjednica Županijske lige protiv raka i koordinatorica nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dr. Jasmina Kovačević navela je podatak da je kod žena na prvom mjestu upravo rak dojke, a potom rak debelog crijeva, dok je kod muškaraca na prvom mjestu rak pluća te također rak debelog crijeva.

Na području Požeško-slavonske županije godišnje se otkrije pedesetak novih slučajeva raka dojke, a oko 20 žena godišnje umire od ovog karcinoma.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?