Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Sudionici Proljetne škole Hrvatskog saveza CB radioklubova pohode Požešku goru

Programska aktivnost „Proljetna škola Hrvatskog saveza CB radioklubova“ održava u Požegi do subote 06. travnja

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1340

Programska aktivnost „Proljetna škola Hrvatskog saveza CB radioklubova“ održava u Požegi do subote 06. travnja. U sklopu navedene aktivnosti, uz nastavne teme iz područja elektrotehnike danas su se zaputili na jednodnevnu terensku nastava orijentacije i komunikacije po Požeškoj gori.

Sudionici su učenici od 5. do 8. razreda četiri osnovne škola grada Požege, pleterničke osnovne škole te gosti iz Osječko-baranjske županije, podijeljeni u osam grupa.

Oko devet sati su iz različitih pravaca krenuli s trga Sv. Terezije Avilske preko Požeške gore, šumskim putevima do cilja - osnovne škole „fra Kaje Adžića“ u Pleternici.  Potporu ovom projektu pružile su požeške udruge HPD „Gojzerica“, Odred izviđača Požega, CB radioklub „Sokol“ Požega, koje su izradile kartografski orijentacijski put kretanja svake grupe s orijentirima. Uz profesionalne voditelje, prisutni su učitelji te članovi udruga i građana, a sve će pratiti dežurna ekipa HGSS Stanica Požega, Aeroklub „Požega“ te Aeroklub „Zlatna dolina“ Pleternica.

Cilj terenske nastave je orijentacijska edukacija uz korištenje sredstava veze PMR stanica. Isto tako, u slučaju nailaska na divlje odlagalište otpada sudionici će isto evidentirati na karti i o tome izvijestiti „Komunalac Požega, d.o.o.“

Sudionike je prilikom polaska ispratio zamjenik gradonačelnika Grada Požege Ferdinand Troha.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?