Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Grad Požega: Nismo zaboravili na zakup terasa, rješenja idu do kraja tjedna

Grad Požega: Nismo zaboravili na zakup terasa, rješenja idu do kraja tjedna

Iz Grada Požege reagirali su konferenciju za novinare predsjednice Kluba vijećnika SDP-a Tamare Puač

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1424

Iz Grada Požege reagirali su konferenciju za novinare predsjednice Kluba vijećnika SDP-a Tamare Puač sljedećim priopćenjem:

Članak 18. Odluke o davanju u zakup javnih površina i neizgrađenog građevinskog zemljišta nakon 2. sjednice Gradskog vijeća održane 29.lipnja 2017. godine glasi:

Elementi za postavu terase su sve pokretne naprave koje se, u svrhu organiziranja terasa ugostiteljskih objekata, postavljaju na odobrenu površinu i to:

- stolovi, stolice, žardinjere, suncobrani, tende (fasadne i samostojeće), montažno-demontažne drvene podloge ( podest), a u posebnim slučajevima opremu terase mogu činiti i specijalizirana grijaća tijela.

Uvjete i postavu montažno-demontažne drvene podloge ( podesta ) utvrđuje rješenjem nadležni upravni odjel , a odnosi se na sve terase.

Citirano znači da su montažno-demontažne drvene podloge (podesti) uvedeni u Odluku kao dio opreme za uređenje  ugostiteljskih terasa  na javnim površinama, a da će uvjeti njihovog postavljanja biti definirani rješenjem nadležnog upravnog odjela.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i zakašnjelog snijega u ožujku, izdavanje rješenja odgođeno je za prvi tjedan u travnju nakon Uskrsa. U istima će biti navedeni uvjeti postavljanja terasa: što terasa treba sadržavati, na koji se vremenski rok dozvoljava postavljanje terase, kolika je cijena najma i sl.

Svrha uvođenja  pojma montažno-demontažne drvene podloge ( podesta) u opremu terase je:

- precizno definiranje zakupljene površine ( kako bi ugostiteljskim stolovima i stolcima bila zauzeta samo zakupljena površina)

- vizualno poboljšanje izgleda samih terasa, te

zaštita novouređenih javnih površina posebno pješačke zone

Istaknuta planirana novost u Odluci temeljem koje se u zakup daju javne površne nije zanemarena, niti zaboravljena. U rješenjima koja će do kraja tjedna biti uručena svim podnositeljima zahtjeva bit će  definirani uvjeti postavljanja montažno-demontažne drvene podloge“, stoji u priopćenju.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?