Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Što se zaista zbilo u Cesarićevoj školi?

Što se zaista zbilo u Cesarićevoj školi?

Oči Hrvatske ponovno su uprte prema Požegi

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 3072

Oči Hrvatske ponovno su uprte prema Požegi. Naime, prema službenom policijskom izvješću, jučer oko 11,30 sati u prostoru Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi, 51-godišnja učiteljica verbalno je i tjelesno napala 55-godišnju kolegicu, koja je tom prilikom lakše ozlijeđena. Protiv 51-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ravnateljica škole Zvjezdana Krip nije svjedočila nemilom događaju, no iznijela je nešto blaži stav :

„Pod odmorom nakon četvrtog sata u prostoru školske zbornice, došlo je do verbalnog sukoba između dvije učiteljice razredne nastave. Jedna od njih se željela maknuti i prekinuti verbalni sukob, te je krenula prema vratima zbornice, na što joj je druga zapriječila izlazak iz prostorije i pri tome je došlo do fizičkog kontakta rukama, jer su istodobno uhvatile za kvaku na vratima.

Nakon kratkotrajnog naguravanja, prva učiteljica je izašla iz zbornice, a druga je upotrijebila ružnu riječ vičući za njom. Za vrijeme incidenta u zbornici je bilo više učitelja koji su svjedočili navedenom događaju.

Nakon toga učitelji su me pozvali u zbornicu i ispričali mi o tom događaju. Učiteljica koja je bila napadnuta osjećala se loše, te sam je u pratnji dva učitelja uputila na hitnu pomoć. Nakon savjeta iz Agencije za odgoj i obrazovanje, pozvana je policija na postupanje. Njihovo postupanje završilo je oko 15 sati.

Slijedi postupanje u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi“, izjavila je Zvjezdana Krip u priopćenju za medije.

Bez obzira na to što je upravo iz škole zbog incidenta pozvana policija, s njihovim zaključkom nije zadovoljna. Izrazila je žaljenje što je policija pustila u medije izvješće bez da je preispitano stvarno stanje stvari, jer se ne radi o nikakvoj tuči.

U utorak će biti sazvan školski odbor koji će odlučiti što će učiniti. Zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha je ispred osnivača Grada Požege također izrazio žaljenje što je došlo do incidenta između dvije učiteljice te traže od djelatnika da se ponašaju prema svojim radnim obvezama. Svoj stav će pokazati kroz školski odbor.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?