Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Tribine na njemačkom i engleskom jeziku za učenike OŠ Antuna Kanižlića

Osnovna Škola Antuna Kanižlića od ove je školske godine partner u projektu Erasmus+ Street

Autor: RVA/OŠ AK
Fotografija: RVA/OŠ AK
Datum:
Broj pregleda: 397

Osnovna Škola Antuna Kanižlića od ove je školske godine partner u projektu Erasmus+ Street financiranog od strane Europske unije u okviru programa za obrazovanje Erasmus+. Svrha je projekta učenje stranih jezika, s naglaskom na engleski jezik, putem inovativnih metoda poučavanja. Naglasak je stavljen na važnost učenja stranih jezika i usvajanje razgovornog jezika kako bi se učenici mogli snaći u svakodnevnim životnim situacijama kada se nađu u zemljama drugog govornog područja.

Stoga je nedavno u Školi organizirano predavanje na hrvatskom i njemačkom jeziku na temu maskenbala U Kölnu, a održala ga je Carmen Climens, magistrica francuskog prava i studentica njemačkog prava. Učenici su imali priliku slušati izvornog govornika njemačkog jezika i pitati sve što ih je zanimalo o ovom karnevalu, najpoznatijem u Europi.

U ponedjeljak 26. ožujka 2018. u Školi je održana tribina na temu nasilja među djecom i mladima „Bullying“. Tribina je održana na engleskom jeziku. Gošća predavačica bila je Ivana Đaković, učenica osmog razreda Osnovne škole Dragalić iz Dragalića, u pratnji svoje mentorice Martine Valla.

Ivana je održala predavanje na engleskom jeziku, nakon kojega je slijedila rasprava. U raspravi su sudjelovali  učenici trećeg, četvrtog, petog, sedmog i osmog razreda Škole. Tijekom rasprave pokazali su koliko je tema aktualna i prisutna u mnogim područjima života kako djece, tako i odraslih. Zajedničkim promišljanjem i raspravom pokušali su još više osvijestiti važnost tolerancije i poštivanja različitosti kod drugih ljudi.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?