Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom: Oni su „djeca ljubavi“

Osnovnu školu Julija Kempfa pohađa šest učenika s Downovim sindromom, uključenih u redovne i posebne razredne odjele, pa su u školi odlučili na poseban način obilježiti ovaj dan

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 777

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se 21. ožujka. Osnovnu školu Julija Kempfa pohađa šest učenika s Downovim sindromom, uključenih u redovne i posebne razredne odjele, pa su u školi odlučili na poseban način obilježiti ovaj dan.

Školska psihologinja Silvija Crnković nazvala za djecu s Downovim sindromom „djecom ljubavi“.

00:26 Silvija Crnković

Logopedica Tereza Silađi ističe da se obično o djeci s ovim sindromom govori u kontekstu njihovih poteškoća u motorici te učenju govora i jezika, no danas su govorili o pozitivnim stvarima kod njih.

00:49 Tereza Silađi

Njezine riječi potvrdila je i učiteljica razredne nastave Dragica Ronko.

00:19 Dragica Ronko

Ovaj dan diljem svijeta obilježava se oblačenjem različitih čarapa, što simbolizira različitosti u društvu kao bogatstvo, a ne ono zbog čega bi nekoga trebalo izdvajati iz društva.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?