Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Kod Stražemana ubijena dva psa, u Eminovcima pas ostavljen zavezan za drvo

Kod Stražemana ubijena dva psa, u Eminovcima pas ostavljen zavezan za drvo

Donosimo tekst Udruge Sirius čiji su volonteri na izmaku snaga i uz sve napore ne mogu se više boriti s vjetrenjačama.

Autor: M.S./Udruga Sirius
Fotografija: Udruga Sirius
Datum:
Broj pregleda: 2576

Policija je jutros u svom službenom izvješću objavila kako je u razdoblju od 2. do 12. ožujka 2018. godine, u blizini mjesta Stražeman, nepoznati počinitelj (ili više njih) na neutvrđeni način usmrtio dva psa nepoznatog vlasnika. Policija navodi kako tragaju za počiniteljima ovog nedjela protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“. Unatoč zakonima i kaznama, na žalost ovakvi mučni prizori postali su gotovo svakodnevna pojava. Na službenoj Facebook stranici Udruge za zaštitu životinja Sirius iz Požege gotovo svakodnevno se objavljuju uznemirujući sadržaji o napuštenim i zlostavljanim životinjama. Onaj jučerašnji doista je uznemirujući i strašan te zahtjeva pozornost i reakciju svih nas – dojava o dva ubijena psa u Stražemanu, ali i dojava o psu zavezanom za stablo ostavljenom da tako ugine.

U nastavku donosimo tekst Udruge Sirius čiji su volonteri na izmaku snaga i uz sve napore ne mogu se više boriti s vjetrenjačama.

“Danas dojava o dva ubijena psa u Stražemanu. Vezani konopom i ubijeni najvjerojatnije sjekirom. Policija izašla na očevid, ustanovila da je nemoguće naći počinitelja i nakon toga ih je komunalni redar zakopao. Jeste li znali da je zakonom zabranjeno zakopavati životinje po šumama, poljima, voćnjacima… Nakon toga na teren su izašli veterinar i veterinarski inspektor. Zašto kad su psi već pokopani? Uglavnom psi nisu imali čip, ali nemojte mi reći da baš nitko ne može prepoznati pse, a očito je da su od istog “vlasnika”.Još nismo do kraja ni ovaj slučaj odradili, a već je došla nova poruka o psu u Eminovcima vezanim u šumi i tako ostavljenom. Čovjek koji ga je pronašao napravio je slike i odvezao ga. Tako mu je bar pružio kakvu – takvu šansu za život. Sjećate se da je prije točno tri godine samo nekoliko kilometara dalje od Stražemana u selu Gornji Vrhovci otrovano devet životinja. Tada smo imali očevidca, posude iz kojih im je dana otrovana hrana i obdukcijski nalaz. Ništa nismo postigli. Prošle godine u Velikoj slučaj psa kojeg je monstrum skoro do smrti izubijao čekićem. Imamo njegovo priznanje, svjedoke i svu medicinsku dokumentaciju o ozljedama psa. I dalje ništa. Sad vidim mačka probodena žicom kroz cijelo tijelo, a žica vezana u čvor. E sad vidljivo je da zakoni o zaštiti životinja slabo funkcioniraju, a tome doprinosite svi vi koji znate, a šutite. Štitite monstrume. Strah vas je. Ali zapitajte se hoće li isti taj monstrum sutra nasrnuti na vas ili na nekog vama dragog. Prijavljujte preventivne radi. Pas ne govori, voli svog vlasnika ma kakav god on bio i opet doživi masakr. Vi govorite. Možda će samo jedna vaša riječ aktivirati bolesni monstrumov mozak. Oni moraju biti svjesni da se za nedjelo odgovara. I vjerujte nisu to hrabri ljudi. To su kukavice koje jurišaju na slabije od sebe. Vi birate.” piše na stranicama Udruge Sirius.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?