Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[PROMO] CIAK STARTER – PROFESIONALAN AKUMULATOR ZA TRAKTORE

[PROMO] CIAK STARTER – PROFESIONALAN AKUMULATOR ZA TRAKTORE

Jedinstvena tehnologija CIAK Starter akumulatora primijenjena je i u izradi specijalnog akumulatora namijenjenog za traktorske kosilice poznatog kao CIAK Starter LAWN TRACTOR.

Autor: CIAK
Fotografija: CIAK
Datum:
Broj pregleda: 369

CIAK Starter Tractor Profi – jedinstveni je akumulator specijalno razvijan i prilagođen upravo najzahtjevnijoj upotrebi na poljoprivrednim strojevima. Jedinstvenog kapaciteta od 110 Ah i iznimne pokretačke snage od 1000 A ( Ampera ), CIAK STARTER Tractor Profi akumulator je bez prave konkurencije na tržištu u specijalnoj ponudi za namjenski poljoprivredna vozila i strojeve. Posebnost ovog modela je što CIAK Starter Tractor Profi svu inovativnu tehnologiju i iznimnu snagu i kapacitet ima u standardnim dimenzijama akumulatora od 100 Ah. Njegova specijalna namjena još je i dodatno naglašena srebrnom bojom kućišta akumulatora.

CIAK Starter Tractor Profi svojim je specifikacijama i tehnologijom primarno razvijen za izuzetno teške uvjete rada: za izloženost vozila dugim naporima te radu na visokim temperaturama. Njegova tehnologija omogućava da tijekom dužeg vremena neupotrebe ovakvih vrsta vozila (zima), akumulator zadrži svoje osnovne karakteristike. Svejedno to ne znači da je moguće zanemarivanje i neodržavanje akumulatora tijekom perioda nekorištenja: obavezno je  nadopunjavanje akumulatora a idealno je, za dugotrajnu upotrebu i produžen vijek trajanja, koristiti kvalitetan digitalni automatski punjač Deca, Telwin ili MI3. Tijekom perioda korištenja potrebna je redovita kontrola tekućine u akumulatoru jer je u pitanju tehnologija s održavanjem.

Tijekom razvojnog projekta akumulator je izlagan jakim vibracijama specifičnim za upotrebu na poljoprivrednim strojevima, specifičnom načinu upotrebe poput jakih naginjanja i korištenju raznih priključaka. Posebno je prilagođen povećanom broju potrošača poput platformi, dizalica, raznih drugih priključnih strojeva koji se upotrebljavaju u poljoprivrednim radovima, a troše energiju akumulatora. Posebno je testiran na traktorima s vitlima za izvlačenje drva u teškim uvjetima. Rađena su i testiranja i prilagodba tehnologije za rad na visokim temperaturama kojima su tijekom ljeta poljoprivredna vozila dodatno izlagana. Također CIAK Starter Traktor linija akumulatora s većim kapacitetima od 135, 145 ili 180 Ah prilagođena je uvjetima korištenja na modernim traktorima opremljenim klima uređajima, radio uređajima ili sve češće navigacijom ili satelitskim praćenjem.
Jedinstvena tehnologija CIAK Starter akumulatora primijenjena je i u izradi specijalnog akumulatora namijenjenog za traktorske kosilice poznatog kao CIAK Starter LAWN TRACTOR. Nadmoćne performanse uz provjerenu kvalitetu prepoznatljivu za cijelu ponudu CIAK Starter akumulatora dostupna je i u ovoj posebnoj liniji. Visoka razina kapaciteta omogućava korištenje u najekstremnijoj primjeni.

Savršen u upotrebi za košnju velikih vrtova, polja ili kod korištenja traktorskih kosilica u svrhu prijevoza ili vuče tereta. Posebno je dizajniran za ugradnju na traktorske kosilice sa sveobuhvatno dizajniranim polovima za ugradnju na bilo koju vrstu traktorskih kosilica, samohodnih kosilica s elektro starterom ili na manjim statičnim strojevima s elektro pogonom – malčeri, sjekači drva, mljevilice i dr.  Prednost CIAK Starter LAWN TRACTOR akumulatora je njegova mogućnost ugradnje na bilo koje vozilo bilo kojeg proizvođača ovakvih namjenskih vozila. Prednost je također što su svi modeli CIAK Starter LAWN TRACTOR linije akumulatori koji se skladište neformirani ( bez tekućeg elektrolita ) te se isti formiraju prije same ugradnje što garantira da ćete u svoje vozilo ili stroj ugraditi uvijek svjež akumulator.

ODRŽAVANJE formiranih CIAK Starter TRACTOR akumulatora – produžite im vijek trajanja i opskrbite svoj traktor ili stroj uvijek optimalnom energijomAkumulatore CIAK Starter TRACTOR potrebno je redovito održavati:
- Periodična provjera razine kiseline, po potrebi dopuniti s destiliranom vodom i pritom strogo se pridržavati   pravila da nakon dolijevanje tekućine razina ne prelazi 1 do 2 cm iznad olovnih ploča
- Održavanje akumulatora i elektroda uvijek čistima i bez naslaga kako bi se izbjeglo samopražnjenje
- Provjera svih kablova i konektora na vozilu ili stroju da nisu izgubili kontakt ili su oštećeni te na taj način dodatno crpili energiju iz akumulatora i smanjili mu vijek trajanja
- Stanje napunjenosti – minimalni kapacitet prije početka sulfatiziranja je 12,5 V, idealan kapacitet je iznad 12,75 V.

Preporuka: navedene provjere obavljati prije svake upotrebe a minimalno svaka tri mjeseca.

Potražite svoj CIAK Starter akumulator u najbližoj CIAK Auto poslovnici. Za detaljnije informacije o proizvodima iz najšire ponude autodijelova u Hrvatskoj obratite nam se na besplatni info telefon 0800 33 88 ili na mail prodaja@ciak-auto.hr.
Osim u CIAK Autu, CIAK Starter akumulatore potražite i na INA i Petrol benzinskim postajama kao i u svim bolje opremljenim trgovinama autodijelova širom RH.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?