Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Prisegnula Gradska straža Požega

Požega je od danas bogatija za još jednu povijesnu postrojbu

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1237

Požega je od danas bogatija za još jednu povijesnu postrojbu. Svečanu prisegu na središnjem požeškom trgu dala je Gradska straža Požega, a uoči Dana grada i Grgureva te sutrašnjeg mimohoda i međunarodne smotre povijesnih postrojbi.

Pripadnici Gradske straže Požega dali su prisegu Hrvatskoj, Požegi te gradonačelniku, uz nazočnost pripadnika Hrvatske vojske, policije, vatrogasaca, povijesne postrojbe Trenkovi panduri, Gradske glazbe i brojnih gostiju.

Kum zastave bio je Dragutin Štirmer, prvi požeški gradonačelnik u Republici Hrvatskoj. Prijavak gradonačelniku Grada Požege Darku Puljašiću podnio je zapovjednik Gradske straže Požega Vladimir Milković, a evo što je rekao gradonačelnik nakon prisege:

00:24 Darko Puljašić

Župan Alojz Tomašević prisjetio se Ibrišimovića koji je prije više od tri stoljeća krenuo zbaciti stoljetni jaram oko vrata.

00:33 Alojz Tomašević

Nakon svečane prisege, gradonačelnik Puljašić ugostio je Gradsku stražu Požega u Gradskoj kući.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?