Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Davor Ivo Stier: Vjera i religija su ključni za razvoj demokratskog društva

Gost druge korizmene tribine u organizaciji Požeške biskupije bio je sinoć saborski zastupnik Davor Ivo Stier

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1177

Gost druge korizmene tribine u organizaciji Požeške biskupije bio je sinoć saborski zastupnik Davor Ivo Stier. Dok se u Europi raspravlja o problemima ksenofobije, radikalizma i drugih vrsta ekstremizma, Stier otvara temu problema demokršćanstva koja se često prešućuje i o kojoj se nerado govori, a trebala bi biti središnji dio rasprave o budućnosti europske i zapadne demokracije, pa tako i Hrvatske.

Stier smatra da su vjera i religija osnovni i ključni čimbenici za razvoj i održavanje demokratskog društva i da bez njih demokracija slabi i degenerira i pita ima li kršćanin danas u Europi i današnjoj Hrvatskoj neko mjesto.

00:48 Davor Ivo Stier

Stier je istaknuo da takav izazov za kršćane nije novi i ne odnosi se samo na današnje vrijeme, nego se proteže kroz razna povijesna razdoblja. Kultura kao način života jednog naroda i kao skup vrijednosti jednog društva puno je važnija od zakonskih odredbi i formalnih vlasti, rekao je Stier. Nakon svog uvodnog izlaganja, odgovarao je na brojna pitanja gostiju tribine.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?