Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Biciklistička utrka „Tour of Croatia“ proći će kroz Park prirode Papuk

Biciklistička utrka „Tour of Croatia“ proći će kroz Park prirode Papuk

Kadrovi Jankovca, Papuka, Kutjevačkog vinogorja vidjet će se u dvjestotinjak zemalja svijeta

Autor: RVA/PP Papuk
Fotografija: RVA/PP Papuk
Datum:
Broj pregleda: 510

Tour of Croatia međunarodno je biciklističko natjecanje kroz Hrvatsku čije se prvo izdanje održalo 2015. godine. Utrka se vozi na trasi dugoj više od 1000 kilometara duž jadranske obale, Istre i unutrašnjosti zemlje, a podijeljena je u 6 etapa. Važnost utrke prepoznala je i Svjetska biciklistička organizacija (UCI) koja joj je dodijelila  kategoriju 2.HC za 2018. godinu.

Utrka „Tour of Croatia“ održat će se od 17. do 22. travnja, a već su prethodnih godina na hrvatskim cestama vozile svjetske biciklističke mega-zvijezde. Tako su na utrci Tour of Croatia nastupili, između ostalih, najuspješniji sprinter svih vremena Mark Cavendish te Vincenzo Nibali, pobjednik sva tri grand toura, koji ove godine brani titulu pobjednika Tour of Croatia 2017. godine.

Ovogodišnji glavni slogan utrke Tour of Croatia je #RaceThroughNaturalBeauty, gdje će se na atraktivan i uzbudljiv način prikazati ljepote mnogobrojnih parkova prirode i nacionalnih parkova, te ostalih dijelova Lijepe naše.

Detalji rute koja prolazi i kroz nekoliko nacionalnih parkova te parkova prirode, su sljedeći:

  • 17.4. Osijek – Našice – Kutjevo - PP Papuk – Orahovica – Slatina – Virovitica  – Koprivnica
  • 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
  • 19.4. Trogir – Brela – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
  • 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Novi Vinodolski – Općina Vinodolska – Crikvenica
  • 21.4. Rabac – Labin – Poklon (PP Učka) – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
  • 22.4. Samobor – Sv. Nedjelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – Zagreb (Trg sv. Marka)

„Trasirajući ovogodišnji Tour of Croatia osjećali smo se povlašteno kada smo i sami otkrili prirodne dragulje širom Republike Hrvatske. Svakako je jedno od najvećih otkrića predstavljao Park prirode Papuk, u kojem se cijeli organizacijski tim po prvi puta našao. Vjerujemo da većina Hrvata nije do sada upoznala ljepotu Papuka. Iznimno se veselimo da ćemo putem ovogodišnjeg Tour of Croatia u hrvatske domove, ali i u domove širom svijeta donijeti kadrove sa Papuka i drugih, zanosno lijepih lokacija širom Republike Hrvatske. Ruta Tour of Croatia 2018. obuhvaća direktno ili dotiče 10 parkova prirode i nacionalnih parkova.“ – Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor tvrtke Top Sports Events, organizatora Toura of Croatia.

Dio prve etape, dionica Kutjevo – Orahovica, koja je dio samog Parka, predstavlja najatraktivniju dionicu  kako za natjecatelje tako i za gledatelje.

„Ponosni smo što će po prvi put međunarodna biciklistička utrka „Tour of Croatia“ proći kroz Park prirode Papuk, gdje će svjetski biciklistički timovi, biciklističke mega zvijezde dati će tako izniman doprinos promociji našeg kraja, naše Slavonije… Kadrovi prirodnih ljepota Jankovca, Papuka, ali i Našica, Kutjevačkog vinogorja, Orahovice, Čačinaca, Slatine, Virovitice biti će gledani u gotovo 200 zemalja. Uz činjenicu da se radi o jednom od najznačajnijih sportskih događaja godine, Tour of Croatia je po ocjenama mnogih i najljepša turistička razglednica koju Hrvatska šalje u svijet. „ – Alen Jurenac, ravnatelj JU Park prirode Papuk.

Šest dana snimke iz svih krajeva Hrvatske emitiraju se na više od 170 različitih televizija u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji. Tako uz natjecateljsku komponentu, utrka donosi brojne koristi za promociju prirodnih ljepota, kulturne baštine, gospodarskog potencijala te gradova i regija kroz koje prolazi, te je važan dio ukupne turističke ponude Hrvatske u svijetu.

Kadrovi Jankovca, Papuka, Kutjevačkog vinogorja vidjet će se u dvjestotinjak zemalja svijeta

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?