Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Radovi na Cesarićevoj školi napreduju, gradonačelnik najavio da će 2021. sve gradske osnovne škole imati svoje dvorane

Usprkos nešto lošijim vremenskim uvjetima, građevinski radovi na projektu dogradnje i nadogradnje škole te dogradnje školsko-športske dvorane osnovne škole „Dobriša Cesarić“ u Požegi dobro napreduju

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 859

Usprkos nešto lošijim vremenskim uvjetima, građevinski radovi na projektu dogradnje i nadogradnje škole te dogradnje školsko-športske dvorane osnovne škole „Dobriša Cesarić“ u Požegi dobro napreduju.

Investitor ovog 12,7 milijuna kuna vrijednog projekta je Grad Požega, pa je radove danas obišao gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa suradnicima, ističući da ne želi obilaziti radove dok se nešto ruši, nego samo tamo gdje se gradi, osvrćući se na prozivke za nezakonitosti u provedbi projekta. Postavio je pitanje zaslužuju li školska djeca iz Požege kao i djeca iz Pleternice, Kaptola, Jakšića, Velike ili Pakraca dvoranu. Najavio je da će do kraja njegovog mandata 2021. godine sve tri gradske osnovne škole imati svoju dvoranu.

00:36 Darko Puljašić

Oporbu je prozvao „lutkama na koncu“ s kojima se upravlja izdaleka, navevši Glazbenu školu 2013. godine koju su završili dolaskom na vlast te Gradsku knjižnicu i čitaonicu Požega, koja se gradi već 11 godina, a što će također završiti. „Ostalo nas je malo u ovom gradu i trebamo surađivati. Umjesto toga, stvaraju se tenzije i govori ono što nije točno, a neki domaći ljudi trude se zaustaviti financiranje projekata“, rekao je Puljašić.

Zadovoljstvo zbog realizacije nije skrivala ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

00:19 Zvjezdana Krip

Prva faza izgradnje koja se trenutno provodi vrijedna je 5,6 milijuna kuna, za što će biti izgrađena pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinjom i prostorom za upravu. Prva faza će biti u potpunoj funkciji do rujna i početka nove školske godine. U drugoj fazi predviđena je izgradnja nove dvodijelne dvorane, koju će moći koristiti i mladi nogometaši NK Slavonije tijekom zimskih mjeseci.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?