Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Obilježen Dan žurnog broja

Područni ured za zaštitu i spašavanje Požega tim povodom danas su posjetili učenici 2. razreda Osnovne škole Dobriše Cesarića.

Autor: RVA
Fotografija: Centar 112
Datum:
Broj pregleda: 692

Povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za žurne službe 112, Područni ured za zaštitu i spašavanje Požega danas su posjetili učenici 2. razreda Osnovne škole Dobriše Cesarića. Ispred Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega, učenike i nastavnike pozdravio je pročelnik Slavko Marinac, a prezentaciju su održali voditelj odjela za preventivne i planske poslove Antin Širac, i viši stručni savjetnik Damir Samardžija.

Učenici su uz prigodnu prezentaciju upoznati s prednostima i značenju jedinstvenog žurnog broja 112, te im je objašnjen način kada i kako postupati u situacijama kada trebaju pomoć, te koje podatke trebaju dati operateru centra 112. Nakon prezentacije, voditelj Županijskog centra 112 Boris Horvat, demonstrirao je poziv na žurni broj 112 i podsjetio učenike što trebaju reći kada zovu broj 112.

Učenici su se u praktičnoj nastavi družili s operaterima te zvanjem žurnog broja 112 vidjeli operativan rad centra. Na kraju su dobili prigodne poklone, bilježnicu Enigmatika i dječje kalendare oslikane nagrađenim likovnim radovima učenika osnovnih škola na temu zaštite i spašavanja i žurnog broja 112.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?