Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Moramo početi trčati ako želimo stići razvijeni svijet

Radni sastanak s pomoćnikom ministrice znanosti i obrazovanja okupio je ravnatelje srednjih škola, predstavnike Županije, gradonačelnike i općinske načelnike te gospodarstvenike

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 865

Radni sastanak u Županijskoj gospodarskoj komori okupio je danas ravnatelje srednjih škola kojima je Požeško-slavonska županija osnivač, predstavnike Županije, gradonačelnike i općinske načelnike te gospodarstvenike, s temom poboljšanja strukovnog obrazovanja i usklađivanjem s današnjim potrebama. Sastanku je bio nazočan i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo, koji je iz prve ruke od ravnatelja srednjih škola doznao njihove probleme, potrebe i prijedloge.

Evo što je nakon sastanka rekao župan Alojz Tomašević.

00:32 Alojz Tomašević

Župan je pozvao ravnatelje, profesore i sindikate da se uključe u definiranje što želimo, jer bez dobrog obrazovanja nema dobre privrede.

Pomoćnik ministrice Prskalo ističe da su nam na raspolaganju određena sredstva Europske unije, a o osnivaču ovisi što će to biti.

00:34 Vlado Prskalo

Strukovne škole povezane su s razvojem znanosti, koja se danas izuzetno brzo mijenja. Pomoćnik ministrice ističe da je potrebna edukacija nastavnika i njihovo cjeloživotno učenje te opremanje škola, što će ovisiti o tome koliko će pojedine škole imati svoje jasno definirane ciljeve.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?