Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U Osijeku održana konferencija na temu suradnje u mađarsko – hrvatskom regionalnom razvoju

U Osijeku održana konferencija na temu suradnje u mađarsko – hrvatskom regionalnom razvoju

U Osijeku je jučer održana konferencija „Mogućnosti za suradnju u mađarsko – hrvatskom regionalnom razvoju“ kojoj su ispred Grada Požege prisustvovali zamjenik gradonačelnika Mario Pilon i pročelnik Upravnog odjela za europske integracije dr.sc. Marko Šostar

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 425

U Osijeku je jučer održana konferencija „Mogućnosti za suradnju u mađarsko – hrvatskom regionalnom razvoju“ kojoj su ispred Grada Požege prisustvovali zamjenik gradonačelnika Mario Pilon i pročelnik Upravnog odjela za europske integracije dr.sc. Marko Šostar. Konferencija je organizirana kao dio PANNON EGTC grupacije za europsku teritorijalnu suradnju država članica EU koja nudi partnerstvo i nove mogućnosti za financiranje razvojnih programa iz fondova EU. Grupacija ima 57 članova od čega je 55 jedinica lokalne samouprave te dvije organizacije.

Prisutne su na početku pozdravili Ivan Anušić, župan Osječko – baranjske županije, Velimir Žunac, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Magyar Levente, parlamentarni državni tajnik i zamjenik ministra vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske, Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu te Ivan Vrkić, gradonačelnik Grada Osijeka.

Podsjetimo, Grad Požega i mađarski Grad Baja potpisali su 2017. godine Sporazum o bratimljenju čime je pokrenuta međugradska i međunarodna suradnja. PANNON EGTC novi je oblik formalnog udruživanja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kao novi model teritorijalne suradnje sa zajedničkim sustavom planiranja i provedbe razvoja šireg prostora. Strateški ciljevi EGTC su jačanje gospodarske, socijalne i druge kohezije pa su tom smislu hrvatske županije u mogućnosti iskoristiti puni potencijal EGTC-a na temelju provedbe aktivnosti prekogranične, transnacionalne i međuregionalne suradnje.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?