Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Vinarija Kutjevo proslavila Vincelovo

Vinarija Kutjevo, najveći i najznačajniji proizvođač vina u Hrvatskoj, svečano slavi blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinove loze

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 5561

Vinarija Kutjevo, najveći i najznačajniji proizvođač vina u Hrvatskoj, svečano slavi blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinove loze

Vinarija Kutjevo danas slavi blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinove loze, popularno zvano Vincelovo, jednu od najvažnijih tradicionalnih pučkih svetkovina vinove loze i vina.

Vinarija Kutjevo i ove je godine na jednom od najljepših i najvinorodnijih vinogradarskih položaja, Vinkomiru, obilježila početak nove vinogradarske godine. U tradicionalnoj rezidbi prvih trsova, koja se zbog lošeg vremena odvila unutar velikog šatora, uz vlasnika Envera Moralića, sudjelovali su župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, član Uprave Josip Ređo te vinar Ivan Enjingi, koji ih je poučio ispravnoj rezidbi.

U prisutnosti nekoliko stotina uzvanika, poslovnih partnera, bliskih suradnika, predstavnika lokalne vlasti i zaposlenika, uživalo se u tradicionalnim gastronomskim delicijama, kušanju mlade graševine berbe 2017. godine, koja je izvrsne kvalitete i kakvoće, te širokoj paleti vina Kutjevačkog podruma, uz bogati zabavni program s gostom večeri Harisom Džinovićem.

Član Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo je tom prigodom izjavio:

„Iznimno smo zadovoljni rezultatima prošlogodišnje berbe grožđa i bez obzira što u novu vinogradarsku godinu ulazimo s brojnim nagradama dobivenim na domaćim i inozemnim sajmovima i ocjenjivanjima vina, ovogodišnja očekivanja značajnije su veća. U 2017. godini ostvareni su iznimni poslovni rezultati, kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima. U vinarsku i vinogradarsku proizvodnju uložilo smo gotovo 150 milijuna kuna s naglaskom kako investicijsko razdoblje planiramo uspješno realizirati do konca poslovne 2018. godine. Tu nećemo stati, a netom navedeno predstavlja temelj za dodatno jačanje razvojne strategije i pozicije Kutjeva d.d. na tržištu“, izjavio je Ređo.

Vinarija Kutjevo je simbol hrvatske kontinentalne vinske kulture duge više od 8. stoljeća, koji pravi vinski znalci prepoznaju kao odraz kvalitete i povjerenja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?