Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U povodu blagdana Svetog Vinka, policija najavljuje pojačane akcije i kontrolu prometa.

U povodu blagdana Svetog Vinka, policija najavljuje pojačane akcije i kontrolu prometa.

U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika (alkometri, uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, testeri za droge).

Autor: RVA
Fotografija: Ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 1081

U povodu blagdana Svetog Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara, u predstojećem razdoblju slijede tradicionalne proslave Vincelova. Kako će se na nekoliko lokacija organizirati razne manifestacije od blagoslova vinograda, natjecanja, glazbenih događaja i sličnih  aktivnosti  očekuje se veliki broj posjetitelja iz raznih krajeva Republike Hrvatske i inozemstva koji će u ovih nekoliko dana posjećivati događanja i boraviti na području naše županije.
Proslave povezane s konzumacijom alkoholnih pića uz očekivano pojačan cestovni promet i nepovoljne meteorološke uvjete znatno povećavaju rizik na prometnicama, stoga upozoravamo vozače da prilagode brzinu stanju i uvjetima na kolniku, te da ukoliko konzumiraju alkoholna pića ne sjedaju za upravljač osobnog automobila.  

Podsjećamo da je zabranjeno upravljati vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji  iznad 0,5 g/kg (osim kod mladih i profesionalnih vozača) te da će policijski službenici prema onim vozačima koji grubo krše prometne propise, upravljajući uz nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, postupiti sukladno propisima, odnosno procesuirati utvrđene prekršaje. Napominjemo da je prošle godine istim povodom kontrolirano 117 vozača na prisutnost alkohola, utvrđeno je ukupno 15 kršenja prometnih propisa, od toga se pet prekršaja odnosilo na kršenje propisa vezanih za nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola u organizmu tada je utvrđena na području Policijske postaje Pakrac kod 37-godišnjeg vozača i ona je iznosila 2,38 g/kg alkohola u organizmu.

S obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija će, posebice u noćnim satima u dane vikenda, poduzimati aktivnosti prioritetno usmjerene  na sprečavanje i sankcioniranje „četiri glavne ubojice u prometu“:
- prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola,
- nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila,
- nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim
   sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece),
- distrakcije vozača (nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja),
- druge teške prekršaje koji uzrokuju najteže prometne  nesreće.

U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika (alkometri, uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, testeri za droge).

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?