Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Vincelovo Veleučilišta u Požegi 2018.

Na padinama Papuka i Krndije sljedećih dana slavi se blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara. Među prvima, svoje trsove orezali su danas u Podgorju u vinogradima Veleučilišta u Požegi

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2971

Na padinama Papuka i Krndije sljedećih dana slavi se blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara. Među prvima, svoje trsove orezali su danas u Podgorju u vinogradima Veleučilišta u Požegi, koje je blagoslovio vetovački župnik Tomo Mrnjec.

Vincelovo označava početak vinogradarske godine i već sad orezivanjem odlučuje se o potencijalnoj količini uroda u jesen. Kakva je bila 2017. godina i kakvi su planovi za ovu godinu,  rekao nam je mr. sc. Josip Mesić, pročelnik Poljoprivrednog odjela.

00:32 Josip Mesić

Veleučilište danas ima 7,5 ha vinograda, od čega je 5 ha bijelih sorti, a ostalo su crne sorte na nešto višoj nadmorskoj visini.

Uz dekana Veleučilišta u Požegi dr. sc. Dinka Zimu, proslavi su nazočili predsjednik Upravnog vijeća VUP-a i dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku prof.  dr. sc. Drago Šubarić te prof dr. sc. Vlado Guberac, član Upravnog vijeća VUP-a i rektor Sveučilišta u Osijeku te brojni poslovni partneri, prijatelje i gosti.  

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?