Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

HGSS dogodine seli u novi i primjereniji prostor

HGSS Požega dobio je na korištenje prostor veličine 280 m2, a radove su danas obišli gradonačelnik Darko Puljašić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Požega Josip Kraker te njegov zamjenik Igor Protić

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 621

Hrvatska gorska služba spašavanja djeluje na području Požege od 1969. godine te od samih početaka okuplja volontere koji iza sebe imaju brojne zahtjevne akcije. Trenutno broji tridesetak članova na području cijele županije, od čega je petnaestak na području Požege.

Za svoj rad danas koriste neprimjeren prostor atomskog skloništa u Ulici Republike Hrvatske, pogotovo kad se radi o hitnim intervencijama i brzim izlascima u akcije spašavanja. Početkom 2016. godine Odlukom tadašnjeg Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, HGSS stanici Požega i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje dodijeljen je prostor u Ulici Hrvatskih branitelja, koji je nekad koristila Vojna policija, čija je rekonstrukcija upravo u tijeku.

HGSS Požega dobio je na korištenje prostor veličine 280 m2, a radove su danas obišli gradonačelnik Darko Puljašić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Požega Josip Kraker te njegov zamjenik Igor Protić.

Pročelnik Kraker pojašnjava da su prostor dobili 2016. godine, nakon čega su krenuli s izradom projektne dokumentacije, kako bi prostor renovirali i prilagodili svojim potrebama.

00:24 Josip Kraker

Naglasio je podatak da je Grad Požega jedina jedinica lokalne samouprave s područja Požeško-slavonske županije, koja je s 40 tisuća kuna pomogla ulaganje u grijanje objekta, iako su sve gradove i općine molili za pomoć, no nisu naišli na razumijevanje. S obzirom na to da su im i dalje potrebna značajna sredstva, nadaju se pomoći gradova i općina u ovoj godini.

Za njihovu požrtvovnost u radu zahvalio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

00:48 Darko Puljašić

Dovršetak radova i useljenje u novi prostor očekuje se sljedeće godine, kad HGSS Požega slavi 50 godina postojanja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?