Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Učenica Valentina Grbeš u Strasbourg vodi cijeli svoj razred

Učenici Ekonomske škole u Požegi pripremaju se za sudjelovanje na simulaciji plenarne sjednice u Europskom parlamentu u Strasbourgu, na kojoj će sudjelovati 25. siječnja, kao državni pobjednici natječaja programa Euroscola

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1619

Učenici Ekonomske škole u Požegi pripremaju se za sudjelovanje na simulaciji plenarne sjednice u Europskom parlamentu u Strasbourgu, na kojoj će sudjelovati 25. siječnja, kao državni pobjednici natječaja programa Euroscola. U prosincu prošle godine, škola je sudjelovala na video-natječaju, objavljenom u sklopu programa Euroscola.

Riječ je o redovitom školskom programu Europskog parlamenta za učenike srednjih škola starosti od 16 do 18 godina,​ koji im omogućuje da na praktičan način uče o europskim pitanjima, postanu zastupnici Europskog parlamenta na jedan dan, susreću se s učenicima iz drugih država EU te vježbaju svoje vještine stranih jezika.

Natječaj je tražio izradu 90 sekundi dugačkog videa u kojem učenici prikazuju što je Europska unija donijela pozitivno mladima. Pobjednički video snimila je i montirala učenica 3. b razreda Valentina Grbeš, a jedini glumac u filmu bio je njen brat Matej Grbeš, učenik 1.a Ekonomske škole. Učenicima je mentorica bila profesorica Lidia Gerstman, a na put 23. siječnja u francuski Strasbourg će 24 učenika i dva nastavnika u pratnji, što je u cijelosti pokriveno sredstvima Europske unije. Valentina je odlučila na put povesti cijeli svoj razred, a uspjeli su prijaviti i glavnog glumca te njegovog prijatelja iz razreda. Valentina Grbeš prepričala je kako je nastao pobjednički video.

00:33 Valentina Grbeš

Koje su teme radionica u Strasbourgu te kako će to sve izgledati, pojasnila je učenica Sara Kudrić.

00:47 Sara Kudrić

Je li sudjelovanje bilo uspješno te kakve dojmove je na njih ostavio Strasbourg, doznat ćemo po povratku.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?