Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

HSS isključuje zamjenika župana Željka Jakopovića iz stranke

HSS isključuje zamjenika župana Željka Jakopovića iz stranke

HSS se ograđuje od izjave Željka Jakopovića te je pokrenuto njegovo isključenje iz Stranke

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1864

Iz središnjice HSS-a stiglo nam je sljedeće priopćenje:

Sukladno članku 13. Statuta HSS-a, predsjednik Krešo Beljak  5. siječnja 2018. godine donio je odluku o suspenziji Željka Jakopovića iz članstva Stranke.

Željko Jakopović je javnim istupom 4. siječnja 2018. godine počinio političku štetu HSS-u te protivno političkim interesima HSS-a i suprotno programskom dokumentu HSS-a te temeljnim odrednicama i načelima HSS-a, neprimjereno štitio interese osobe protiv koje je pokrenut kazneni postupak zbog nasilja u obitelji.

Izjava predsjednika HSS-a Kreše Beljaka nalazi se u nastavku: „Imajući u vidu, prije svega političku odgovornost, a ne prejudicirajući kaznenu ili prekršajnu odgovornost, oštro osuđujem jučerašnju izjavu zamjenika župana Požeško-slavonske županije, Željka Jakopovića, koji je pokušao relativizirati kaznenu prijavu zbog obiteljskog nasilja protiv župana Požeško-slavonskog, Alojza Tomaševića.

Kako je HSS stranka koja se od samog početka svog djelovanja zalaže za prava i ravnopravnost žena, kao predsjednik ne mogu olako prijeći preko činjenice da jedan od naših članova pokušava na bilo koji način braniti optuženog Tomaševića. Stoga sam danas, 5.1.2018., sukladno članku 13. Statuta HSS-a, donio odluku o suspenziji (privremenom udaljavanju) Željka Jakopovića iz članstva HSS-a.

On će imati priliku svoje stajalište iznijeti pred višim tijelima stranke koja će donijeti konačnu odluku. Pozivamo ovim putem i predsjednike drugih stranaka da postupe jednako prema svojim članovima te tako dokažu, da poput nas iz HSS-a, zastupaju nultu stopu tolerancije na nasiljem nad ženama.“

Jakopović je spornu izjavu dao sinoć za 3. Dnevnik HRT-a, postavivši novinarki protupitanje je li sve u Hrvatskoj moralno i treba li se osuđivati čovjeka prije onih koji su za to zaduženi i koji su kompetentni o tome odlučiti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?