Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Udruzi Veličanka 8,3 milijuna kuna za projekt „Zajedno možemo više“

Udruzi Veličanka 8,3 milijuna kuna za projekt „Zajedno možemo više“

Projektom će se na poslovima pružanja usluga zaposliti ukupno 60 žena, koje će skrbiti o 300 korisnika

Autor: RVA/Udruga Veličanka
Fotografija: RVA/Udruga Veličanka
Datum:
Broj pregleda: 1198

Udruga Veličanka u suradnji s partnerima - Općinama Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac, Gradom Kutjevo, Požeško-slavonskom županijom, Centrom za socijalnu skrb Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega prijavila je u kolovozu ove godine projekt „Zajedno možemo više“ na Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“, koje je 30. lipnja 2017.  raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao nadležno tijelo.

Projekt, koji će trajati ukupno 30 mjeseci, odobren je 05. prosinca Konačnom odlukom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a 20. prosinca predsjednik Udruge Veličanka, Stanko Raguž  sudjelovao je na svečanom potpisivanju ugovora o financiranju projektnih aktivnosti u Zagrebu, prilikom čega mu je ministar Marko Pavić, uručio ugovor.

Ukupna vrijednost projekta Udruge Veličanka je 8.266.601,80 kn, a aktivnosti projekta čine:

- obrazovanje i osposobljavanje žena koje će pružati usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju,

-zapošljavanje nezaposlenih žena niže razine obrazovanja na 24 mjeseca, na poslovima pružanja usluga podrške i pomoći u obavljanju kućanskih poslova starijima i osobama u nepovoljnom položaju,

-kao i mjesečna podjela kućanskih i higijenskih potrepština istim korisnicima na područjima općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol, Velika i Grada Kutjeva.

Projektom će se na poslovima pružanja usluga zaposliti ukupno 60 žena, koje će skrbiti o 300 korisnika, te će se na taj način postići smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje kvalitete života korisnika čak šest jedinica lokalne samouprave Požeško slavonske županije, uz istovremenu prevenciju institucionalizacije, socijalnu uključenost i smanjenje rizika od siromaštva starijih osoba.

Udruga Veličanka, zajedno s partnerima,  u narednom će razdoblju organizirati Okrugli stol na kojemu će se odrediti uvjeti korištenja usluge podrške i potpore korisnicima te uputiti javni poziv za zapošljavanje žena.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?